HIRDETÉS

Zöldövezet civil segítséggel

Kozán István 2012. május 23., 13:54 utolsó módosítás: 2012. május 23., 15:54

Alapítványi, egyesületi és közpénzből újítanák fel a csíkszeredai Müller László utca és Testvériség sugárút kereszteződésénél található zöldövezetet. A munkálatokat jövő hónapban kezdenék el, és valamikor augusztusra fejeznék be.

 

 Új programot indított a Zöld SzékelyFöld Egyesület, amelynek célja a Müller László és a Testvériség sugárút kereszteződésénél levő zöldövezet felújítása. A program megvalósításához a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia közel 9000 lejjel, a Zöldszékely Alap – a közösségi kártyák használata által befolyt pénzösszeg egy részével – több mint 5000 lejjel járul hozzá.

„Nem csak a kiszemelt zöldövezetet szeretnénk felújítani, hanem a helyi közösségek mozgósítása, a már-már feledésbe merült közösségi szellem felélesztésére is vállalkozunk. Kezdeményezésünk sikere egyértelműen attól függ, hogy mennyire fognak bekapcsolódni az érintett kilenc lépcsőház lakói a tervezésbe” – fogalmazott Csonta László. A Zöld SzékelyFöld Egyesület vezetője ennek kapcsán pozitív lépésnek tartja, hogy az érintett Reménység lakószövetség tagjaival való beszélgetéskor olyan egyéni ötletek is elhangzottak, amelyeket felhasználnak a júniusban kezdődő felújítási munkálatokkor.

„A területrendezés mellett asztalokat, padokat, szőnyegporolókat és kerékpártartókat teszünk ki, felújítjuk a sétányokat, virágokat, cserjéket, fákat ültetünk, a területet pedig egy kis faragott kerítéssel fogjuk körbezárni” – sorolta Csonta.


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala is besegít (a költségesebb részt tulajdonképpen a hivatal vállalja) a felújításba. Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere elmondta, az érintett zöldövezet előtti járdát fogják rendbe tenni, továbbá egy játszóteret is építenek.


A munkálatokat a tervek szerint júniusban kezdik el. A program megvalósításában a civilszervezet partnere a Reménység lakószövetség, a West Con Consulting Kft., a Csíki Anyák Egyesülete, valamint Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS