Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Verseny által bepillantást nyerni a turizmusba

Molnár Rajmond 2016. március 16., 18:44

Középiskolások számára szerveznek turisztikai ismereti vetélkedőt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán. A vetélkedő védnöke Korodi Attila parlamenti képviselő.

Fotó: Veres Nándor

A vetélkedőre tizedik, tizenegyedik és tizenkettedik osztályos középiskolás diákok jelentkezhetnek két vagy három fős csapatokat alkotva. Regisztrálni az alábbi linken lehet, Erdély bármelyik középiskolás diákja számára. A határidő március 25.

A verseny két fordulós lesz. Az első forduló feladatlapját online kell megoldaniuk a csapatoknak két óra alatt. Március 30-án déli 12 óra és délután 2 óra között zajlik, a témája pedig a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei. A második fordulóba a legjobb tíz csapat juthat tovább, a továbbjutók 10, turizmushoz kapcsolódó témából választhatnak majd. A kidolgozott témákat egy öttagú zsűri előtt kell majd bemutatniuk a diákoknak április 14-én, a Sapientia EMTE csíkszeredai helyszínén. A végső forduló témája Erdély turizmusfejlesztése lesz. A verseny első helyezettjei 1500, a másodikok 1000, a harmadikok pedig 500 lejes jutalomban részesülnek.

A vetélkedő elsődleges célja, hogy a középiskolás diákok az egyes turisztikai helyszíneket, célországokat és célterületeket jobban megismerhessék, illetve találkozzanak a turizmus legújabb trendjeivel, és bepillantást nyerjenek a turizmus beruházási és marketing módszereibe. A másodlagos célja, hogy a jelentkezett diákok megismerkedhessenek a felsőoktatási intézmény Turisztikai mérnök-menedzser szakával, amelyet akár továbbtanulás céljából is választhatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS