Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Várják a felvételizőket a Sapientián

Molnár Rajmond 2015. augusztus 27., 21:02 utolsó módosítás: 2015. augusztus 28., 20:55

Zajlik a felvételi a mesteri szakokra a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai helyszínén, ahol ősztől már összevonják a felsőoktatási intézmény karait.

Fotó: Veres Nándor

Az érdeklődök a mesteri szakokra még csak pénteken jelentkezhetnek. Az alapképzésen lévő szakok esetében szeptember 3–10. között tartják az őszi felvételit. „Az iratkozók száma idén egyelőre hasonló a tavalyihoz, csak az őszi felvételi után derül ki, hogy növekedett vagy csökkent a felvételizők száma az elmúlt évhez képest” – közölte Csíki Adél kari kommunikációfelelős. A szakonként meghirdetett és eddig betelt helyekről az egyetem honlapján tájékozódhatnak.

„Az új tanévtől egy karral fog működni a Sapientia EMTE csíkszeredai helyszíne. A szerkezeti felépítés marad, nem szűnnek meg a képzéseink sem, gyakorlatilag csak a név változik: a Gazdaság és Humántudományok, illetve a Műszaki és Társadalomtudományi karok helyett egyszerűen Csíkszeredai Kar lesz. Az egyetem más helyszínein is megváltoznak a karok hivatalos megnevezései, Kolozsvári Karra és Marosvásárhelyi karra módosulnak” – tudtuk meg a PR-felelőstől. Az egyetemen 2016 tavaszán új rektort és dékánokat választanak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
7 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS