HIRDETÉS

Újabb igazgatói versenyvizsga lehet a nyáron

Molnár Rajmond 2017. január 10., 11:39 utolsó módosítás: 2017. január 10., 12:17

Az iskolaigazgatói versenyvizsgára vonatkozó módszertan módosítása volt az első intézkedése a frissen kinevezett oktatási miniszternek, aki lehetővé tette a megmérettetésen elbukott pályázók kinevezését.

Pavel Năstase, a tanügyi tárca frissen kinevezett vezetője egy központi hírügynökségnek azzal érvelt a Cioloş-kormány által kidolgozott módszertan módosítása mellett, hogy az iskolák nem maradhatnak igazgató nélkül, az előírások szerint pedig hétfőtől az ország mindegyik tanintézete élére ki kellett nevezni a tantestület által választott pedagógusokat.

Görbe Pétertől, Hargita megye főtanfelügyelőjétől megtudtuk, hogy hétfőn videokonferencia keretében szólította fel az új intézkedések foganatosítására a megyék főtanfelügyelőit az oktatási miniszter. Tehát, amelyik tanintézetben senki nem jelöltette magát igazgatónak január 6-áig, kinevezhető a régi igazgató is. Viszont csak ideiglenesen, a tanév végéig – közölte Görbe.

Mint megtudtuk, Csíkszéken három iskolánál áll fenn ez a helyzet: a tusnádi Imets Fülöp Jákó Általános Iskolánál, a tusnádfürdői Jókai Mór Általános Iskolánál, illetve a madéfalvi Zöld Péter Általános Iskolánál. A többi, vezető nélkül maradt iskola esetében a tantestületek javaslatára már kaptak jelölteket az igazgatói tisztségekre.

A videokonferencián az oktatási miniszter azt is közölte a főtanfelügyelőkkel, hogy augusztus folyamán egy új versenyvizsgát szeretnének kiírni, kizárólag az ideiglenes igazgatói, aligazgatói mandátummal rendelkező iskolák számára. A nyári megmérettetésen pedig igyekszenek javítani a vizsga eddigi módszertanán – számolt be Görbe Péter. Kérdésünkre, hogy mi a véleménye a versenyvizsga körüli összevisszaságról, csak annyit válaszolt, hogy inkább nem mondana véleményt, lényeg, hogy az iskolák működjenek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS