Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tusnádfürdőre is eljutott a Boldogasszony-kiállítás

Péter Beáta 2016. április 23., 19:36 utolsó módosítás: 2016. április 23., 19:54

Bensőséges hangulatban zajlott péntek délután a tusnádfürdői Közösségi Házban a Kárpát-haza Galéria Boldogasszony vándortárlatának megnyitója.

Fotó: Veres Nándor

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által 2015 májusában Budapestről indított vándorkiállításnak Tusnádfürdő a tizenkettedik stációja. A kiállítás ötvenöt kortárs magyar képzőművész Szűz Mária különböző ábrázolásait mutatja be.

„Nagy tisztelete van Boldogasszonynak nálunk is, és nagy szeretettel fordulunk hozzá, akár bánatunkban, vagy akár örömünkben, amikor hálát akarunk adni neki – mutatott rá Albert Tibor, a település polgármester köszöntőbeszédében.  

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke hangsúlyozta, Mária segítsége kellett ahhoz is, hogy ez a kiállítás létrejöjjön. „Önmagában az is nagy csoda – Mária műve, – hogy 55 kortárs művész együtt állít ki. Ilyen még nem volt Magyarországon és a Kárpát-medencében. Ezt nem tudja egy intézet, még akár a Nemzetstratégiai Kutatóintézet sem megszervezni, ehhez kell Máriának a segítsége”. Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy nemzetünk ősi és keresztény értékei mindannyiunk számára gyöngyszemek. „A pogány történetek és szent legendák, az őseink által felépített falvak, a templomok és városok megannyi gyöngyszemek, amelyek csiszolása, ápolása, átadása mindannyiunk közös feladata. Ugyanilyen gyöngyszemek a szép magyar fiúk és lányok, akikre vigyáznunk kell, hogy megmaradjanak magyarnak és így vigyázhatják majd ők nemzetünk jövőjét. Gyöngyszemek a magyar édesanyák, akik Istengyermekként világra hozzák a magyar jövőt. Kívánom, hogy a Boldogasszony kiállítás erősítsen meg bennünket ebben a küldetésünkben és ebben áldjon meg minket az Isten” – mondta el Szász.

A tárlatot megnyitó Bilibók Géza tusnádfürdői plébános kiemelte, hogy a szép számú jelenlevő az élő hit lüktetésének köszönhetően tért be a kiállításra. Az, hogy eljöttünk, személyes ügyeinket háttérbe szorítva, közösségbe kapcsolódtunk, azt jelenti, hogy hiszünk az életben, a mi sorsunkban.

A megnyitót Virágh Imre karnagy vezényletével a tusnádfürdői Kisboldogasszony egyházi kórus énekei, valamint diákok szavalatai tették még meghittebbé. A kiállítás május nyolcadikáig látogatható a tusnádfürdői Közösségi Házban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS