Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Több mint 7500 lejt gyűjtöttek Böjte Csaba árváinak

Iszlai Katalin 2017. január 05., 18:28

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara által immár második alkalommal elindított, 50 év fölöttieknek szóló Ezüst Akadémia Oktatási Program vendégelőadója volt decemberben Böjte Csaba ferences szerzetes.

Csíki Adél, az egyetem kommunikációért felelős munkatársa érdeklődésünkre elmondta, az előadás kapcsán fogalmazódott meg az ötlet, hogy az intézmény munkaközössége az akadémia hallgatóinak körében gyűjtést szervezzen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére.

Az akció során tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtöttek az alapítvány otthonaiban lakó gyerekeknek. „Emellett pénzadományokat is gyűjtöttünk az otthonokban lakó gyereknek, és az akadémia két csoportjának mintegy 600 hallgatója több mint 7500 lejt ajánlott fel egyetlen nap alatt. Az adományokat Csíksomlyóra szállítottuk, a szétosztásukról ott döntenek” – tette hozzá Csíki Adél.

Az egyetem weboldalán található beszámoló szerint, az adományozók többek között tésztát, olajat, savanyúságot, konzerveket, cukrot, édességeket, gyümölcsöt, kávét, fogkrémet, parfümöt, borotvahabot, fűszereket, ruhaneműt, könyveket és játékokat ajánlottak fel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS