Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szeretettel átitatott színkavalkád

Székelyhon 2014. május 29., 18:39 utolsó módosítás: 2014. május 29., 18:48

A lét öröme címmel Gothárd Veronika sepsiszentgyörgyi festőművésznek nyílt egyéni kiállítása csütörtökön délután a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében.

A Homoródremetén született és Szentegyházán nevelkedett művész 1979 óta él Sepsiszentgyörgyön. 1988-1991 között elvégezte Sepsiszentgyörgyön a Népi Művészeti Iskola festészeti szakát, Ütő Gusztáv festőművész tanítványaként. Számos hazai és magyarországi egyéni és csoportos kiállításon mutatta be alkotásait. Megcsodálhatták hangulatos, érzelem dús képeit Sepsiszentgyörgyön, Nagybányán, Kolozsváron, Brassóban, Baróton, Illyefalván, valamint az anyaországban Dunaújvároson, Budapesten, Tatabányán és Pilisvörösváron. Több helyen visszatérő vendégnek számít. Mintegy húsz magyarországi alkotótáborban vett már részt, 2008-ban pedig a németországi Hauzenbergben alkotott. Végre Hargita megyében is láthatóak munkái.

„Ki merem jelenteni, hogy Gothárd Veronika sikeres ember: hisz gyerekkori álmát felnőttként valóra váltotta, és egykori hobbiját sikerült művészi szintre fejlesztenie. Azt teszi amit szeret, amibe kedvét és örömét leli, és ami a legszebb, hogy ezzel másoknak, nekünk is örömet szerez. A lét öröme vesz most körül a falakon!” – méltatta a kiállítót Iochom Zsolt.

Gothárd Veronika festményeinek témáit a természetből, a körülöttünk lévő világból, az emberek iránti szeretetéből és az állatok csodálatából meríti. A képek hangulata az, ami magával ragadja a szemlélőt, benne felrobbanó életerő, lüktetés sugárzik. Szeretet és szerelem járja át színkavalkádját – hangzott el a megnyitón.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS