HIRDETÉS

Rendszeresítették a kórházlátogatásokat a kismamák

R. Kiss Edit 2012. augusztus 23., 17:51 utolsó módosítás: 2012. augusztus 23., 18:38

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti osztályán tett első látogatások pozitív tapasztalataiból kiindulva, a kórház vezetőségével együttműködve rendszeresíti a Csíki Anyák Egyesülete ezeket a látogatásokat. A kórházi helyszínnel való ismerkedést a várandósságuk utolsó harmadában lévő kismamáknak ajánlják.

Fotó: Kristó Róbert

Kíváncsian és kissé félve léptek be a Csíki Anyák Egyesülete által első alkalommal szervezett kórházlátogatáson a várandós kismamák a szülőszobákba, aztán kissé már bátrabban a szülészeti osztály kórtermeibe. A látogatás végén, akiket közülük megkérdeztem, mind azt mondták, hogy hasznos volt körülnézni, örülnek, hogy láthatták, hová kell majd kisbabájuk érkezésekor visszatérniük.

Az egyesület azóta már több ilyen látogatást szervezett, és amint Tiboldi Beáta, a szervezet elnöke elmondta, a kórház vezetőségével együttműködve, rendszeresítik ezeket a látogatásokat az immár felújított szülészeti osztályra. „Szükséges a kórház ezen nyitása a családok felé, ez nem szabad tabutéma legyen, meg kell ismerniük a kismamáknak a feltételeket” – mondta Tiboldi Beáta. Kiemelte, sok pozitív visszajelzést kaptak az eddigi látogatásokon részt vevő kismamáktól, akik hasznosnak ítélték meg, hogy megnézhették a helyszínt, ahol majd szülni fognak, megismerkedhettek a személyzettel, aki majd fogadja őket. Az egyesület elnöke szerint a kórház vezetősége végig támogatóan viszonyult a kezdeményezéshez, a szülészeti osztályon dolgozók pedig, bár az elején voltak fenntartásaik, most már nyitottabban fogadják a kismamákat. Dr. Demeter Ferenc, a kórház menedzsere érdeklődésünkre elmondta, felkarolták a kórházlátogatási kezdeményezést, mert úgy látták, nagyon hasznos, amit az egyesület tesz, sok hasznos és szükséges információ eljut általuk a kismamákhoz. „Lelkes társaság, pozitív a hozzáállásuk, és hasznos, amit végeznek, ezért támogatom én is, és az intézmény is az akcióikat” – összegezte dr. Demeter Ferenc.

A szülészeti osztály előzetes megismerése a szakember szerint is jó hatással lehet a kismamákra. Kádár Enikő pszichológus úgy vélte, nyugtató hatása van annak, ha megismerik a várandósok a környezetet, tudják, hogy hová fognak menni, milyenek a kórtermek, a személyzet. Ez biztonságot nyújt – szögezte le.

A következő kórházlátogatás szombaton, augusztus 25-én délelőtt tíz órakor lesz. „Ezt a különleges lehetőséget főként a várandósságuk utolsó harmadában lévő anyukáknak ajánljuk ismerkedésként, barátkozásként a helyszínnel, személyzettel. Biztatunk minden érintett édesanyát erre a pár perces körsétára, jöjjön el, kapjon betekintést a kórházi osztály, a személyzet munkájába, ismerje meg a majdani helyszínt, ahol a kis család megszületik” – írta a Csiki Anyák Egyesületének levelezőlistáján Tiboldi Beáta. Az érdeklődők szombat reggel 9.45- kor találkoznak a kórház belső udvarán, a részvételi szándékot kérik, jelezzék a beacska@gmail.com e-mail címen.

A következő kórházlátogatás szeptemberben lesz, az egyesület honlapján, az egyik közösségi oldalon létező profiljukon, valamint a levelezőlistán közlik majd a pontos időpontot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS