Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Mopedet vásároltak az összegyűjtött kupakok árából

Barabás Hajnal 2016. január 06., 16:50

Háromkerekű robbanómotoros mopedet sikerült vásárolniuk a csíkszeredai mozgáskorlátozott András Ervinnek az összegyűjtött műanyag kupakok árából. A járművet szerdán adták át neki a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének székhelyén.

Fotó: Veres Nándor

Tavaly áprilisban kezdtek újabb kupakgyűjtési akcióba Csata Orsolya kezdeményezésére, hogy triciklit vásárolhassanak a 22 éves, cerebrális parézisban szenvedő András Ervin számára. Fikó Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének elnöke elmondta, rengetegen gyűjtöttek műanyag kupakokat, iskolák is bekapcsolódtak az akcióba.

Összesen 1540 lejre való kupak gyűlt össze végül, így sikerült egy parajdi személytől háromkerekű robbanómotoros mopedet vásárolni a mozgáskorlátozott fiatalember számára. „A jármű 1250 lejbe került, a fennmaradó összeget átadtuk Ervinnek, hogy abból fedezze az esetleges karbantartási költségeket” – mondta Fikó. Hozzátette, további kezdeményezéseket is szívesen várnak, amennyiben valakinek segítségre van szüksége, vállalják az illető számára gyűjtendő kupakok tárolását és eladását.

András Ervin jelenleg a magyarországi Kiskunhalason dolgozik egy tanyán, programok szervezésével foglalkozik, ezért is nagy segítséget jelent számára a háromkerekű jármű. „Jelentősen meg fogja könnyíteni számomra a közlekedést, ugyanis nem kell hajtani, hanem motorral működik. Köszönöm mindenkinek, aki segített” – fejezte ki háláját a fiatalember. A mopedet Kiskunhalasra kell szállítani, aki ebben segíteni tudna, keresse Csata Orsolyát a 0757-822 906-os telefonszámon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS