HIRDETÉS

Kevesebbe kerül a szemműtét

Iszlai Katalin 2017. február 16., 14:42 utolsó módosítás: 2017. február 16., 15:49

A napokban írtunk arról a csomortáni fiatal édesanyáról, akinek támogatásra lenne szüksége, ugyanis hétfőn megműtötték a jobb szemét retinaleválás miatt a marosvásárhelyi szemészeti klinikán, emellett pedig a héten újabb beavatkozásra lesz szüksége.

Fotó: Veres Nándor

Sebestyén Noémi elmondása szerint körülbelül másfél hete érzékelte, hogy valami probléma van a látásával, ezért orvoshoz fordultak, a diagnózis szerint pedig azonnali beavatkozásra volt szükség: mindkét szemén a retinaleválás elnevezésű szembetegséget állapították meg. A 20 éves lány egy 1 éves és 4 hónapos kisfiú édesanyja, így jelenleg gyereknevelési szabadságon van.

Szerkesztőségünket Gergely Csilla, Noémi édesanyja kereste fel, aki hétfői beszélgetésünkkor azt mondta, a műtét 20 ezer lejbe kerül, s bár ők minden követ megmozgatva megpróbálták az összeget előteremteni, csak a felét sikerült, így még 10 ezer lejre lenne szükségük.

Mint kiderült, a beavatkozások költségei ennél jóval kevesebbe kerülnek: mindkét szem műtétje 2 ezer lejbe kerül, így ezer lejre lenne szüksége a családnak a korábban említett tízezer helyett. Hétfőn is megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot Noémi műtőorvosával, Dr. Madaras Zoltánnal, azonban akkor nem kívánt nyilatkozni.

Csütörtöki megkeresésünkre azonban már válaszolt, ugyanis elmondása szerint most már „van motivációja beszélni\", hiszen felháborította az eset. „Öt éve dolgozunk itt, és ez a költség azóta sem változott: az 1000 lejes fogyóanyagköltség azért van, mert a kórház nem veszi meg azokat a fogyóanyagokat a készülékhez, amelyeket minden műtétnél elhasználunk. Ezt a pénzt nem nekem adják ide, hanem megrendeljük a szükséges dolgokat, és arra a cégtől számlát kapnak. A lány egyébként már októberben is itt járt, amikor az egyik szeméről levált a retina, és elmagyaráztam neki, hogy meg kell műteni. Ő ennek ellenére hazament, pedig mondtam neki, hogy meg fog vakulni. Most jött vissza, amikor a második szemén is levált a retina. Megműtöttem, és ennek köszönhetően az egyik szemével már lát, a másikat vasárnap műtöm meg. Így a két műtét összesen 2 ezer lejbe kerül, de még egyszer hangsúlyozom, ezt nem az orvosnak kell adják, hanem a cégnek fizetik ki a fogyóanyagokért” – magyarázta Madaras.

Aki hozzá szeretne járulni a nő kezelésének anyagi költségeihez, megteheti a Transilvania Bankban Gergely Csilla névre nyitott folyószámlára utalva pénzt. A számlaszám: RO83BTRLRONCRT0146706201

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS