HIRDETÉS

Keresték, de nem találták a hajléktalanokat

Veres Réka 2017. január 08., 22:09

A Hargita megyei prefektusi hivatal tájékoztatása szerint a csúszásmentesítés megfelelő volt az utakon a hétvégén. A csendőrség fokozott éjszakai járőrözéseket végzett, hogy felkutassák a hajléktalanokat, de egy ilyen személyt sem találtak.

A hétvégére előrejelzett havazás, hófúvás és jégképződés nem okozott fennakadásokat a megyei és országutakon Hargita megyében – közölte Adrian Pănescu, a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője.

A pénteki havazást követően „a megszokott téli útviszonyok szerint” lehetett közlekedni, legfeljebb 3 centisre nőtt a hóréteg az országutakon, ám azokat csúszásmentesítették. A hótalanításhoz parajdi sót használtak, péntek éjjeltől délelőttig összesen 42 jármű biztosította a járhatóságot, és összesen 351 tonna sót szórtak az úttestre. Szombat délelőtt 33 gép biztosította az országutak csúszásmentesítését, és összesen 196 tonna sót szórtak szét, vasárnap reggel pedig 25 gépjármű takarította az utakat, összesen 120 tonna sót szórva ki hajnalban és a reggeli órákban.

Adrian Pănescu megjegyezte, a csúszásmentesítést végzők uralták a helyzetet. Hozzátette, hogy az elmúlt napokban nem történtek súlyos közúti balesetek a megyei, illetve országutakon. A hideg miatt egyébként a prefektusi hivatal kérésére a csendőrség éjszakai járőrözéseket végzett, hogy felkutassák a hajléktalanokat és fűtött helyiségekbe kísérjék őket, de a hétvégén egy ilyen személyt sem találtak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
7 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS