HIRDETÉS

Jubilál az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Találkozó

Molnár Melinda 2013. október 07., 16:51 utolsó módosítás: 2013. október 07., 17:12

Tizedik alkalommal szerveznek egész napos közös programot a több mint tizenöt erdélyi karizmatikus közösség tagjainak. Az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás (EKKM) 1000-1500 részvevőre számít a csíkszeredai Erőss Zsolt Sportarénában október 12-én, szombaton sorra kerülő találkozón – tudtuk meg a szervezők nevében Dánél Józseftől. Vendégük Damian Stayne, az angliai Cor et Lumen Christi katolikus közösség tagja.

Az elmúlt évtizedben Erdély különböző városaiban szervezték meg a nagytalálkozót, Csíkszeredában immár negyedik alkalommal tartják. A Lukács evangéliumából választott hívó gondolattal – A vakok látnak, a sánták járnak, a süketek hallanak, a szegényeknek hirdetik az evangéliumot (7,22) – sorra kerülő találkozó szombaton reggel 9 órakor kezdődik, és 19 óráig tart. Céljuk, hogy évente találkozzanak a karizmatikus közösségek, tagjaik együtt imádkozzanak, közös dicsőítésen, eukarisztikus ünneplésen vegyenek részt. Az angol nyelvű előadást tolmács fordítja. A szentgyónási lehetőséget a nap során a jelen lévő paptestvérek biztosítják. A hálaadó szentmisét 17 órától Tamás József, a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspöke celebrálja. 

A sportcsarnok reggel 8 órakor nyitja kapuit. Az ebédet ki-ki maga viszi, de a helyszínen is vásárolható harapni-, illetve innivaló. A találkozó minden érdeklődő előtt nyitott. További hasznos tudnivalókat az EKKM honlapján olvashatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS