HIRDETÉS

Így parádézott a katonaság Csíkszereda főterén

Székelyhon 2016. október 14., 16:13 utolsó módosítás: 2016. október 14., 18:39

Eszközbemutatóval, bevetési járművek mustrájával, díszbeszédekkel és -felvonulással ünnepelte pénteken az erdőalji hegyivadász dandár megalakulásának 25. évfordulóját a csíkszeredai Szabadság téren.

Fotó: Pinti Attila

Elsősorban a kiállított harci járművek és a katonai eszközök vonzották az erdőalji 61-es, Virgil Bădulescu hegyivadász dandár tiszteletére, illetve az első romániai hegyivadász-alakulatok létrejöttének 100. évfordulójára szervezett ünnepségre kilátogatókat.

Az erdőalji hegyivadászok mellett több katonai alakulat tette tiszteletét a városközpontban. A Temesvári sugárúttól a központi parkig a közlekedésrendészek több utcát órákra lezártak.

Az ünnepi szertartáson feldíszítették a dandár harci zászlaját, majd ünnepi beszédek sora következett a megyeháza előtti téren.

Jelen volt többek között Mircea Dușa parlamenti képviselő, illetve a közelmúltban nyugdíjba vonult Gheorghe Pop dandártábornok, a Hargita megyei tűzoltóság korábbi vezetője, akárcsak Radu Sandu Moldovan, a megyei rendőr-főkapitányság nemrég leköszönt parancsnoka.

Az évfordulós ünnepség díszfelvonulással ért véget, a katonai járművek sűrű füstbe burkolták a felvonulás útvonalát. A parádézó alakulatok sorát egy lovasosztag zárta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
53 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS