Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Így még biztosan nem látta Alcsíkot

Tamás Attila 2016. október 21., 15:55 utolsó módosítás: 2016. október 21., 16:08

Tusnádfürdőt és környékét népszerűsítő kisfilmet osztott meg Facebook-oldalán az Accent GeoÖkológiai szervezet. Az anyagban angol nyelven népszerűsítik nemcsak Tusnádfürdőt, hanem tág környékét, Alcsíkot is.

Így még biztosan nem látta Alcsíkot
galéria
Fotó: Veres Nándor

Az angol nyelvű videó a tusnádfürdői Solyómkő bemutatásával kezdődik, a legendákhoz és a gyógyító természethez kapcsolódóan mutatják be a településeket az Olt-folyó mentén. Minden településen kitérnek egy helyi jellegzetességre, ezt pedig a turizmus, ezen belül is a gyógyturizmus fonalára fűzik fel. A lélegzetelállító légi felvételek a Mohos-tőzegláp és a Szent Anna-tó, majd pedig a települések felgyorsított bemutatásával zárulnak, amihez igazán hangulatos aláfestő zene társul.

Ehhez csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy végre egy rövid és látványos turizmusnépszerűsítő filmecske, ami nem feltétlenül nekünk, itt élőknek, hanem az idelátogató külföldi turistáknak szól. Még ha csak dióhéjban is.

Mint a videó leírásából kiderül, a kisfilmet a Tusnádfürdő és környéke potenciális ökoturisztikai desztináció fejlesztése című pályázat keretében készítette a Studio Mice Production az Accent GeoÖkológiai szervezet megbízásából.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
18 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS