HIRDETÉS

Hiába van ajánlat, még nem költözik a toborzóközpont

Kovács Attila 2017. január 12., 11:26 utolsó módosítás: 2017. január 12., 16:58

Továbbra is a csíkszeredai polgármesteri hivatal épületében marad a katonai központnak is nevezett Hargita Megyei Toborzóközpont, mert nincs megegyezés tervezett elköltözésükről. A megyei tanács által számukra felajánlott ingatlant sem foglalhatják el.

Fotó: Veres Nándor

A városháza északi szárnyát foglalja el a toborzó- és nyilvántartóközpont, amelynek elköltözését már évekkel ezelőtt kilátásba helyezte a polgármesteri hivatal. A Hargita megyei önkormányzat, amelynek feladatai közé tartozik a központ számára székhelyet biztosítani, két éve jelezte, hogy rendelkezik egy megfelelő ingatlannal. Egy, a Kossuth Lajos utca keleti végén található épületről van szó, amely egykor bölcsőde volt, majd később a Hargita Megyei Mentőszolgálat adminisztrációs részlege működött ott, és jelenleg üresen áll.

Miután tavaly arra vártak, hogy a felajánlással kapcsolatban két illetékes minisztérium, az egészségügyi és a védelmi tárca egyezségre jusson, a helyzet továbbra sem oldódott meg. Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke megkeresésünkre azt mondta, jelenleg is az egészségügyi minisztérium döntésére várnak az üresen álló épületet illetően, amelynek használatát nem csak a toborzóközpont számára kérték, az általuk összeállított lista második helyén a szociális és gyermekvédelmi vezérigazgatóság fogyatékkal élőket besoroló bizottsága, a harmadikon pedig a Hargita megyei ügyészség szerepel. „A katonai központnak felajánlott épületet a központ nem fogadta el, újraküldjük nekik a korábbi levelünket, év végén ebben maradtunk a városvezetéssel. Tehát várjuk a válaszokat” – közölte Borboly.

A Hargita Megyei Toborzóközpont parancsnoka megkeresésünkre azt mondta, egyelőre nincs hová költözniük, mert a felajánlott épület átadásába az egészségügyi minisztérium nem egyezett bele. Tiberiu Bogdan Grigore ezredes úgy tudja, hogy az épülettel a minisztériumnak más tervei vannak, ezért nem egyezett bele a költözésbe. Más lehetőség hiányában pedig maradnak.

Különben Csíkszereda önkormányzata még 2011 decemberében döntött arról, hogy nem hosszabbítják meg a városháza északi szárnyát elfoglaló katonai központ bérleti szerződését, így próbálva rábírni őket a költözésre. Az indokok között szerepelt, hogy a törvény a megyei önkormányzatot kötelezi a székhely biztosítására, illetve hogy a kötelező sorkatonai szolgálat megszűnése után a központnak nem ott és nem ekkora felületen van a helye. A megyei önkormányzat korábban más ingatlanokat is felkínált erre a célra, például a Hargita Népe napilap volt székhelyét, a megyeháza egyik emeletének szárnyát is, de azokat nem fogadták el.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS