HIRDETÉS

Hét Hargita megyei pedagógust díjaztak

R. Kiss Edit 2014. október 12., 16:07 utolsó módosítás: 2014. október 12., 16:24

Kiosztották szombaton Szovátán a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) díjait az eredményes diákoknak, valamint a tudományos munkát végző pedagógusoknak.

Fotó: RMPSZ

Az RMPSZ Mákvirág-, Bolyai Farkas- és Kós Károly-díjjal jutalmazza azokat a tehetséges diákokat, akik hazai és nemzetközi tantárgyversenyeken, kulturális- és sportrendezvényeken értek el kiemelkedő eredményeket és magatartásuk is példás. Az Apáczai-díjjal azon pedagógusok munkáját ismerik el, akik a közoktatásban dolgoznak, vagy onnan mentek nyugdíjba és mindennapi munkájuk mellett tudományos munkát is végeznek, ennek eredményét pedig önálló kötetben vagy szaklapban közzéteszik. Az idei díjakat az elmúlt hétvégén a szovátai Teleki Oktatási Központban osztották ki.

Az RMPSZ tájékoztatása szerint a szovátai Sántha Csaba szobrászművész kisplasztikájából, sorszámozott oklevélből és pénzjutalomból álló Apáczai-díjra idén 43 tudományos munkával pályáztak az erdélyi magyar pedagógusok. Hargita megyéből nyolc pályamunkát kaptak, közülük hetet díjaztak is. Az Apáczai-díjnak gyémánt, arany és ezüst fokozatát, valamint magát a díjat adták át, emellett sok pályázó részesült dicséretben, továbbá elismerésben.

Hargita megyéből a szervezet közlése szerint az Apáczai-díj ezüst fokozatát vette át a csíkszeredai Balázs Lajos professzor a székely-magyar jelképkultúra rituális szimbólumairól írt munkája elismeréseként. A megyebeli pályázók közül dicséretben részesült Bolyongás a rengetegben című pszichopedagógiai munkájáért a székelyudvarhelyei tanár Szász-Mihálykó Mária, Tudomány s erény díszére című, a kászoni oktatás kialakulását ismertető munkája elismeréseként András Ignác, a kászonaltízi Dr. Lukács Mihály Általános Iskola igazgatója, Lövéte, a megtartó székely falu című munkájáért András József, székelyudvarhelyi magyartanár. Az RMPSZ Tudományos tanácsa ugyanakkor elismerésben részesítette a megyéből a csíkszeredai Barabás Attila kémia szakos tanárt a kémia oktatásához kidolgozott alternatív eljárásokról szóló munkájáért, továbbá a borszéki Farkas Aladár tanárt a 100 éves ditrói Jézus Szent Szíve templom című munkájáért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS