Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Falastól rontott a házba

Székelyhon 2014. december 13., 23:21 utolsó módosítás: 2014. december 14., 15:06

Kerítést, majd a falat bedöntve, villanyoszlopnak is nekihajtva, hatalmas sebességgel csapódott egy csíktaplocai lakóházba egy terepjáró szombaton este. A balesetben a ház idős lakója megsérült, a kórház sürgősségi osztályára szállították.

Falastól rontott a házba
galéria
Fotó: Veres Nándor

A rendőrség tájékoztatása szerint a Patak utca irányából közlekedő Mitsubishi L200-as típusú terepjáró 30 éves vezetője a túlzott sebesség miatt elvesztette uralmát a jármű fölött, majd bedöntötte a Forrás és Hollók utcák találkozásánál lévő ház kerítését és a hatvan centiméter vastag falat, végül nekicsapódott egy villanyoszlopnak. Az autó vezetője és a mellette utazó tulajdonos nem szenvedett sérüléseket.

A házban, épp a bedöntött fal mellett a 76 éves tulajdonos és annak fia tartózkodott. Mint a férfi elmondta, kevéssel hét óra előtt vacsorához készülődött, amikor egy váratlan pillanatban a székről a szoba másik felébe repült. Amint magához tért, és látta, mi történt, azonnal a téglatörmelékkel borított édesanyja segítségére sietett. A helyszínre mentőt hívtak.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat ügyeletesének tájékoztatása szerint a 76 éves asszonyt mellkasi sérülésekkel, zúzódásokkal és horzsolásokkal a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályára szállították.

Az autó közelben lakó tulajdonosa arról biztosította az idős asszony fiát, hogy maradéktalanul megtéríti az okozott kárt – tudtuk meg a helyszínen.


FRISSÍTÉS:

Vasárnap reggel, az ígéreteknek megfelelően elkezdődtek a javítási munkálatok a megrongálódott háznál. A falat visszabontották, majd habtéglával újrarakták. Megérkezett a bedöntött kerítést pótló faanyag is. Mint megtudtuk, vasárnap estig végeznek a fal helyreállításával és a belső vakolási munkálatokkal, hétfőre pedig az új nyílászáró beszerelése, illetve a ház külső falának vakolása marad. A megsérült idős asszony állapota javult, de még a kórházban tartják – közölte a javítást felügyelő fia.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
52 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb