Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Újra az idei tél leghidegebb hőmérséklete Csíkszeredában

R. Kiss Edit 2011. január 26., 12:08 utolsó módosítás: 2011. január 26., 18:24

A napfelkelte időpontja környékén, reggel fél hét körül –24,6 Celsius-fokot mértek szerdán Csíkszeredában. A hideg napközben is kitart, délelőtt 10 órára még mindig csak –17 Celsius-fokig kúszott fel a hőmérők higanyszála. A következő napokban enyhülés várható.

Fotó: Kristó Róbert

Január 26-án, szerda reggel fél hét körül –24,6 Celsius-fokot mértek Csíkszeredában – tájékoztatott a helyi meteorológiai állomás ügyeletese. A napfelkelte időpontja környékén mért hőmérsékleti érték pontosan megegyezik a tél eddigi legalacsonyabb hőmérsékleti értékével, tavaly december 20-án szintén –24,6 Celsius-fokot mértek Csíkszeredában. Ennél hidegebb tehát ezen a télen még nem volt.

Hargita megye többi részén nem volt a csíkihoz hasonló hideg szerda reggel, Gyergyóalfaluban –19 Celsius-fokot, a Bucsinon, Maroshévíz térségében és Székelyudvarhelyen ennél magasabb értékeket mértek. Az országban Bodzafordulón volt hidegebb a csíkszeredainál, ott –25,5 Celsius-fokig süllyedt a hőmérők higanyszála. A szerda reggeli csíkszeredai hőmérséklet nagyon messze áll a térség januári hidegrekordjától, amely a meteorológiai állomás illetékese szerint –38,4 Celsius-fok, ezt pedig 1985 januárjában mérték.

A következő napokban marad a télies időjárás, azonban enyhül a hideg, Csíkszeredában napközben 0 és –5, éjszaka pedig –8 és –13 Celsius-fok közötti hőmérsékleti értékek várhatók.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS