Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Családias családi nap

Péter Beáta 2014. szeptember 21., 21:29

Együttlét, ismerkedés, beszélgetés különböző témákról a célja a Gyulafehérvári Caritas által szervezett családi napoknak. Csíkszeredában második alkalommal tartottak ilyen rendezvényt.

Fotó: Kristó Róbert

Kevés résztvevővel zajlott a Caritas Petőfi utcai központjában a családi nap szombaton Csíkszeredában. A Szerető kommunikáció a családban című tematikus napon kicsiknek, fiataloknak és felnőtteknek is tartottak foglalkozásokat. Míg a legkisebbek két pedagógus irányításával különböző játékokon vehettek részt, addig a fiatalokkal Bálint István, a Szent Ágoston plébánia segédlelkésze beszélgetett a családban betöltött szerepről, a szülők pedig műhelymunkán vehettek részt Urbán Erik ferences szerzetes vezetésével, melynek fő irányvonala a közösségben való kapcsolatteremtés volt.

„Azért tartottuk fontosnak ezt a témát, mert sok visszajelzés érkezett, miszerint a családokban nem fordítanak elég minőségi időt a kommunikációra. Ezért a családi nap programját úgy próbáltuk felépíteni, hogy ráirányítsuk a figyelmet ennek fontosságára. Ez az egyik alapkövetelménye a kiegyensúlyozott, harmonikus családnak” – mondta el Péter Szabolcs programfelelős.

Ebéd után a résztvevők csapatjátékokon vettek részt az udvaron, a programot a Sárközy Sándor piarista atya által celebrált szentmise zárta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS