HIRDETÉS

Borboly az egyetlen jelentkező

Székelyhon 2016. március 15., 19:33 utolsó módosítás: 2016. március 15., 19:41

Mindössze Borboly Csaba jelentkezett RMDSZ-es polgármesterjelöltnek Csíkszeredában. Így eldőlt, hogy Hargita Megye Tanácsának elnöke lesz az RMDSZ hivatalos polgármester-jelöltje a júniusi helyhatósági választáson.

Fotó: Veres Nándor

Mivel csak egyetlen jelentkező volt, erre a tisztségre a szövetség nem szervez előválasztást. Az RMDSZ-es önkormányzati képviselőjelöltek listájára húszan iratkoztak fel, esetükben megtartják az előválasztást, hogy kiderüljön, a nyári helyhatósági választásokon a jelentkezők hányadik helyre kerülnek az RMDSZ tanácsosi listáján.

A jelentkezők névsora: András Hunor Jenő, Ábrahám Előd, Ábrahám Lehel Antal, Bálint Dániel, Bardócz László, Bíró Hanna Barbara, Bodó Alpár, Bors Béla, Fodor Levente, Füleki Zoltán László, Fülöp Árpád Zoltán, Kirmájer Enikő, Kovásznai Ágnes, Lázár Anna, Magyari Zoltán, Orbán Zsolt, Szőke Domokos, Tófalvi Éva, Veress Dávid, Vikárius Károly András.

Mint a listából kiderült, a jelenlegi RMDSZ-es önkormányzati képviselők közül Márk Csucsi-András Róbert, Máthé Tünde, Vitos Attila és Xantus Attila döntött úgy, hogy nem vállalna újabb mandátumot. Rajtuk kívül Antal Attila alpolgármester neve sem szerepel a listán. Új név viszont – többek között – Tófalvi Éva sportolóé.

A helyhatósági választásokra a Magyar Polgári Párt már megnevezte polgármesterjelöltjét: az MPP színeiben Bokor Márton csíkszeredai háziorvos méretteti meg magát. Az Erdélyi Magyar Néppárt polgármesterjelöltje továbbra is ismeretlen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
75 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS