HIRDETÉS

Adományok a sürgősségi osztálynak

Kovács Attila 2012. szeptember 18., 18:44 utolsó módosítás: 2012. szeptember 18., 19:27

Több dobozban, bőröndben és zsákban adták át kedden a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára azokat a ruhaneműket, amelyeket a Csíki Anyák Egyesületének tagjai gyűjtöttek.

Fotó: Kristó Róbert

A Csíki Anyák Egyesületének nem ez az első ilyen jellegű akciója, korábban a kórház gyermekosztályára is vittek ruhaneműből és játékokból álló csomagokat az otthagyott gyerekek számára. A mostani adománygyűjtés ötlete Vécsey Hajnaltól származik, ő tette közzé a felhívást az egyesület levelezőlistáján, ennek nyomán pedig sokan gyűjtöttek össze már feleslegessé vált, nélkülözhető ruhadarabokat – tájékoztatott Tiboldi Beáta, az egyesület elnöke, aki Vécsey Hajnallal együtt adta át a csomagokat.

Ezúttal nem a gyerekek, hanem a kórház sürgősségi osztályára kerülő betegeket, sérülteket segíti az adomány, mert, bár furcsának tűnik, erre is szükség van. Mint Demeter Ferenc, a kórház menedzsere kérdésünkre elmondta, gyakran megtörténik, hogy a sürgősségi osztályra beszállított sérültek, betegek, nem az évszaknak megfelelő öltözetben, esetleg sérült, szakadt ruházatban kerülnek be, és amikor el kell hagyniuk a kórházat, különböző ruhaneműre van szükségük, mert enélkül nem engedhetik el őket.

„Állandó szociális szolgálat működik a kórházban, a szociális gondozók osztják ki a ruhaneműt, amikor erre szükség van” – mondta a menedzser, aki jelen volt az adomány átvételénél. Mint megtudtuk, a ruhanemű most nagyon jókor jött, mert éppen elfogyott. Az egyesület részéről elhangzott, ha még szükség lesz ilyen segítségre, további gyűjtést szerveznek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
9 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS