Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A Szent István-otthon diákjait ajándékozták meg a sapientiások

Molnár Rajmond 2016. december 21., 11:05 utolsó módosítás: 2016. december 21., 13:47

A Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott, erdélyi gyerekeket segítő Dévai Szent Ferenc Alapítványnak vásároltak ajándékokat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Karának munkatársai, illetve Hallgatói Önkormányzata (HÖK). Az ajándékcsomagokat kedden délután adták át a csíksomlyói Szent István-otthon épületében.

Csíki Adél, a felsőoktatási intézmény kommunikációért felelős munkatársa elmondta, az egyetem azért csatlakozott az ajándékgyűjtési programba, hogy karácsony alkalmából valamelyest segíteni tudjanak az otthonban élő gyerekeknek.

„Nekik alapvető tárgyakra van szükségük, mint például kabát, bakancs, nadrág. Az egyetem személyzete töltötte be az angyal szerepét idén, hiszen egyenként körülbelül száz lej értékben vásároltunk ajándékot 45 gyerek számára. Az ajándékokat a csíkszentdomokosi és székelyszentkirályi délutáni foglalkoztató központhoz tartozó gyerekek kapták meg” – közölte Csíki Adél. A Szent Isván-otthon diákjai és a napközihez tartozó gyerekek karácsonyi műsorral, mézeskaláccsal és töltött káposztával köszönik meg az „angyalok” kedvességét – tette hozzá. Az ajándékozást a Pogány-havas Kistérségi Társulás szervezi, ehhez csatlakozik már évek óta a felsőoktatási intézmény.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb