HIRDETÉS

A kórházban hagyott gyerekeknek gyűjtenek

R. Kiss Edit 2012. július 26., 13:01 utolsó módosítás: 2012. július 26., 19:20

Ebben a hónapban négy kisgyereket hagytak a csíkszeredai kórházban szüleik. A kórház dolgozóinak és a rendszernek a gondoskodására bízott kicsik számára gyűjtésbe kezdett a Csíki Anyák Egyesülete.

Fotó: Kristó Róbert

Többször írtunk már a szüleik által a kórházban hagyott csecsemőkről, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyerekosztályán szinte mindig van néhány kisgyerek, akiket szüleik a kórházi alkalmazottak, a többi kismama és a rendszer gondjaira hagynak. Mivel időről időre egy-egy napra visszatérnek gyermekükhöz, hogy ne essenek el az utána kapott támogatástól, egy ideig nem is kerülhetnek állami gondozásba a kicsik, így sokszor hosszú hónapokig a kórházban maradnak.

Az otthagyott gyerekek sorsa gyakran meghatja a kicsijükkel kórházba kerülő kismamákat, sokan visznek nekik alkalomadtán ruhaneműt, játékot. Nemrég a Csíki Anyák Egyesületének egy tagja, Both Virág gondolkodott el a sorsukon és kezdeményezett gyűjtést a javukra. „Szegény gyermekek a kórházi időt a kiságyban töltik, játék nélkül, ölelés nélkül. Nincs tiszta ruhájuk, pelenkájuk stb. Az alkalmazottak közül egyesek az unokák, gyermekek kinőtt ruháit viszik be, hogy valami tisztát adhassanak rájuk” – írta a csíki kismamákat egyesítő levelezőlistára az anyuka.

Felhívása nyomán az egyesületben megszervezték a gyűjtést, a csíkszeredai Albert-házba vártak használható állapotban lévő gyerekruhákat kétéves korig, továbbá játékokat, törlőket, pelenkákat. A gyűjtés még tart, amint Tiboldi Beáta, az egyesület elnöke közölte, várják a ruhaneműt az Albert-házban. Az adományok bevitele előtt kérik, hogy az adományozók hívják fel az egyesület egyik tagját, Szakács Gyöngyikét a 0745–323327-es telefonszámon.

Demeter Ferenc, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere közölte, szívesen látják az elhagyott gyerekeknek szánt ruhaneműt. Közölte, júliusban négy gyereket hagytak szüleik a kórház gyermekosztályán. Közülük két kisgyereket a szociális gondozók munkájának eredményeként hazavittek a szülők, egy gyerek nevelőszülőkhöz került, egyikük továbbra is a kórházban van – ismertette dr. Demeter Ferenc.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
7 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS