HIRDETÉS

2018-ban negyven új tömbház hőszigetelése kezdődhet el Csíkszeredában

Kovács Attila 2016. december 16., 11:40

A tavaly és idén tapasztalt kivitelezési hiányosságok, késlekedések és minőségi problémák ellenére úgy tűnik, Csíkszeredában töretlen a tömbház-hőszigetelés népszerűsége. Az új pályázati kiírásra negyven tömbház jelentkezett, a munka viszont csak 2018-ban kezdődhet el.

Fotó: Veres Nándor

A polgármesteri hivatal által meghirdetett újabb pályázati kiírásra, amelynek során európai uniós pénzügyi támogatás igényelhető a munkálatokra, negyven tömbház hőszigetelésére nyújtottak be dokumentumokat a lakástulajdonosi egyesületek. Igaz, ezek egy része nem teljes, de még kiegészíthetők – tudtuk meg Szőke Domokostól.

Csíkszereda alpolgármestere azt mondta, vannak észrevételeik, ezeket közölték a lakástulajdonosi egyesületekkel, és bíznak benne, hogy sikerül mindent tisztázni. A jelentkezéshez szükség volt a kérés mellett a lakószövetségi közgyűlés határozatára, a lakástulajdonosok legkevesebb 80 százalékának jóváhagyását igazoló dokumentumra, telekkönyvi kivonatra, a lakószövetségi önrész 10 százalékának befizetését igazoló bankszámla-kivonatra is.

„Vannak olyan problémák is, hogy egyes lakások cégek tulajdonában vannak, onnan kellene a vállalás, hogy száz százalékban állják a költségeket. Van, ahol ezt még nem tudták beszerezni. Nem akarjuk őket kizárni, elindítjuk a folyamatot, és kapnak még határidőt, hogy ezeket tisztázzák. Amikor eljutunk oda, hogy szerződést kell kötni a tervek elkészítésére, akkor dől el, hogy folytatják, vagy kimaradnak, ha nem tudják ezeket rendezni” – részletezte az alpolgármester. Úgy értékelt, várhatóan jövő tavasszal kerülhet sor a szerződéskötésre, utána nyújtják be a pályázatokat. Ezúttal is több pályázati csomagot állítanak össze – a négyemeletes illetve tízemeletes tömbházakat külön csoportosítják.

Szőke szerint ettől függetlenül megtörténhet, hogy valamilyen okból bukik egyik-másik pályázat. „Nem akarjuk az egészet összekötni, hogy egy tömbház miatt bukjon minden” – indokolta. Mint megtudtuk, a finanszírozási szerződések aláírása ideális esetben jövő év végén, a pályázatok elbírálása után történhet meg, a munkálatok kivitelezésére pedig 2018 tavaszán lehetne kiírni a közbeszerzési eljárást, nyáron pedig szerződéseket lehet kötni a szigetelés elvégzésére.

Akik jelentkeztek
A most jelentkezett negyven tömbház a következő: Decemberi Forradalom utca 5. A/B, 26. A/B, 32. A/B, 34. A/B, Tudor Vladimirescu utca 17., 23. A/B/C, Testvériség sugárút 8. A/B/C/D/E, 10., 11. A/B, 15. A/B, 22. B, Müller László utca 2. A/B/C, 4. A/B/C, Szabadság tér 15., Nárcisz sétány 1. A/B, 6. A/B, Lendület sétány 5. A/B, 14., Fenyő utca 11. A/B, Tető utca 13. A/B, Jégpálya utca 12. A/B, 14. A/B, Kossuth Lajos utca 10-18., 20-22-24-26., 42., Octavian Goga sétány 6. A/B, 10. A/B, Gál Sándor utca 2., 10., Pacsirta sétány 2., 5., 7., Mérleg utca 3.,12-13., Szív utca 12-14., Nagy István festő sétány 8. A/B, 10. A/B, Hunyadi János utca 33. A/B/C, 35. A/B, Márton Áron utca 1. A/B. A negyven tömbházban összesen 1822 lakás van.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
32 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS