Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Csíki fotósokat díjaztak Budapesten

Dobos László 2019. augusztus 07., 10:50
HIRDETÉS

Három csíki fotóst díjaztak a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány által meghirdetett fotópályázaton. A díjazottak között van a csíkszeredai Péter András, Halmágyi Zsolt és Szigeti Vajk István.

Halmágyi Zsolt Utolsó simítások című fotója. Forrás: KÁMME Alapítvány Fotó: Halmágyi Zsolt

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány két kategóriában hirdetett fotópályázatot a határon túli magyar fotósok számára: a 2019. évi csíksomlyói búcsú vagy Ferenc pápa csíksomlyói látogatása, illetve a Kárpát-medencei magyar keresztény értékek témakörben. A két témában, összesen négy kategóriában meghirdetett fotópályázatra több mint száz pályamű érkezett, a díjazást augusztus 6-án tartották a Józsa Judit Galériában (Budapest V., Városház u. 1.), ahol a fényképekből válogatott tárlat szeptember 9-éig látogatható.

Szigeti Vajk István Csángók Szűzmáriához című fotója. Forrás: KÁMME Alapítvány Fotó: Szigeti Vajk István

A 2019. évi csíksomlyói búcsú vagy Ferenc pápa csíksomlyói látogatása kategóriában, az amatőr fotósok között: 1. díjat kapott Péter András – Pünkösd után, 2. díjat szintén Péter András – Pünkösd hajnalán című fotójával, 3. lett Szigeti Vajk István – Megpróbáltatás című fotójával.

Különdíjat kapott: Steigerwald Tibor – A napfény íze, és Fekete Albert – Nézz le népedre. Ebben a kategóriában a hivatásos fotós díjat nem osztottak ki.

Péter András Pünkösd után című fotója. Forrás: KÁMME Alapítvány Fotó: Péter András

A Kárpát-medencei magyar keresztény értékek kategóriában, az amatőr fotós kategóriában: 1. Péter András – Esti áhítat, 2. Bikfalvi Zsolt – Menyő, 3. Péter András – Szívem első gondolatja. Különdíjak: Steigerwald Tibor – Kenózis, Sziget Vajk István – Csángók Szűz Máriához és Fejfár János: Apor – Vilmos emlékére. Ebben a kategóriában a hivatásos fotósok kategóriában az első díjat a csíkszeredai Halmágyi Zsolt Lorándnak ítélte oda a zsűri az Utolsó simítások című fotójáért, amely a húsvétvasárnap reggeli ételszentelés alkalmából készült Csíkszereda főterén. A további díjak ebben a kategóriában: 2. Novák Mihály – Kilátás az ablakomból és 3. Molnár Edvárd – Aracs III.

Péter András Esti áhítat című fotója. Forrás: KÁMME Alapítvány Fotó: Péter András

További, kiállításra kiválasztott képek

Steigerwald Tibor: És mégis… és Védelem; Martinek Imre: Napszentület a kereszt tövében; Bikfalvi Zsolt: Hol sírjaink domborulnak és Zsoltárok könyve; Szigeti Vajk István: Szárhegyi keresztalja indulása; Péter András: Voltunk vagyunk leszünk és Évszakok imája; Halmágyi Zsolt Loránd: Ferenc pápa Csíksomlyó kegyeiben; Dávid Botond: Székelyszentmihályi népviselet; Novák Mihály: Mennyei kastély No. 2.; Bíró Sára Gyöngyvér: Székelyderzsi palimpszeszt és Bözödújfalu nem felejt; Kudron József: Nagyszőlősi Mennybemenetel plébánia.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS