Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Csendőrök szabadították ki a medvebiztos kukába rekedt bocsot

Székelyhon 2018. szeptember 06., 11:41 utolsó módosítás: 2018. szeptember 06., 11:49

Medvebiztos kukába rekedt bocsot szabadítottak ki a csendőrök csütörtökre virradóan a tusnádfürdői vasútállomás mellett. Nem ez volt az első hasonló bevetésük.

Videó: Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség

Öt perc alatt két bejelentést is kaptak a Hargita megyei csendőrök kevéssel éjjel egy óra előtt a szeméttárolóban lévő medvebocsról, illetve arról, hogy

az ingerült anyamedve és további két bocs is a közelben van.

A vasútállomás melletti kukákhoz siető hatóságiak a helyszín biztosítása után elriasztották az anyamedvét, majd kiszabadították az egyik hulladéktárolóba záródott, üvöltő bocsot. A „megmenekült” vadállat az erdő irányába elszaladt, a csendőrök pedig egy ideig a helyszínen maradtak, felvigyázva a szemetesek környékét – számol be közleményben a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség.

Hasonló eset történt három hónappal korábban is,

amikor a csendőröknek egy nőstény medvét kellett kiszabadítaniuk, illetve augusztusban a vasúttársaság alkalmazottja készített videofelvételt arról, amint egy kettős medvetámadást megelőzően szintén a hulladéktárolókba rekedt két bocs.

A csendőrség kéri a lakosságot, hogy hasonló esetekben azonnal hívják az 112-es segélykérő számot, ne próbáljanak közbeavatkozni, ne etessék a vadállatokat, és lehetőség szerint kerüljék velük az érintkezést.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat