HIRDETÉS

Családbarát újdonságokkal bővítenék a somostetői parkot Marosvásárhelyen

Simon Virág 2018. március 11., 16:00 utolsó módosítás: 2018. március 11., 16:04
HIRDETÉS

Marosvásárhelyen felújítják a somostetői játszótéren levő sporteszközöket, grilleket és újabb fedett pihenőket alakítanak ki. Jelenleg a játszótéri eszközök le vannak fedve, tervek szerint április elején lehet majd újra használni őket. Közben a volt szabadtéri színház mellé virágos pihenőket alakítanak ki és vasárnaponként ebéddel is fogadják a marosvásárhelyieket és nemcsak.

Fotó: Haáz Vince

A somostetői játszóteret a téli hónapokban mindig lezárják, az eszközöket beborítják, hogy a csapadék és hideg ne tegye tönkre a fából készült elemeket. A tervek szerint hónap végén, április elején újra megnyitják a teret. Kisebb átalakításokat már végeztek rajta, főként a hátsó részen levő piknikező helyen.

HIRDETÉS

Négy újabb fedett pihenőt helyeztek el, ahol árnyékban lehet elfogyasztani a helyben megsütött vagy otthonról hozott harapnivalót. A városháza tájékoztatása szerint felújítják a grillsütőket is és a sporteszközöket is ellenőrzik, s ha szükséges azokat is kicserélik.

Fotó: Haáz Vince

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere továbbra sem mondott le arról, hogy egy libegőt építsen, amellel a Tudor negyedből és a víkendtelepről fel lehet jutni a Somostetőre. Nemrég arról beszélt, hogy a nyári színpad környékén is változásokra lehet számítani. A valamikori színpad helyén új színpadot alakítottak ki és oda szeretnének még két nagyobb méretű teraszt készíteni, ahol a Somostetőre érkezők megpihenhetnek, elfogyaszthatnak egy kávét vagy egy teát.

Fotó: Haáz Vince

A színpad kész van, szeretném megbeszélni a művészeti iskolával és más néptánccsoportokkal és előadókkal, hogy hétvégeként ott kis műsorokat mutassanak be nyáron, hogy legyen élet abban a kis völgyben is. Az oda vezető lépcsők szomszédságában pedig teraszokat alakítunk ki, ahonnan szép kilátás lesz a városra és nyugodtan lehet üldögélni, beszélgetni.

Azt szeretném ha vasárnaponként egy hagyományos ebédet is el lehetne ott fogyasztani. A húslevest és flekkent, hiszen szerintem ezt nevezzük vasárnapi ebédnek a Mihai Eminescu Ház konyháján készítenék el és odaszállítanák. Kedvezményes áron, 10 lejárt adnánk, hogy bárki beülhessen és családjával ebédelhessen ott” – mondta Florea.

Fotó: Haáz Vince

Fotó: Haáz Vince

Fotó: Haáz Vince

Fotó: Haáz Vince

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS