Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Buszokat és teherautókat ellenőriz a rendőrség

Antal Erika 2019. július 21., 18:50
HIRDETÉS

A kilenc személyes kisbuszokat, illetve az annál nagyobb autóbuszokat, valamint a teherszállításra használt járműveket ellenőrzi a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság jövőhéten. A július 22-28. közötti akció célja a közúti balesetek megelőzése – tájékoztatott a rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy ez idő alatt országszerte és az Európai Unió többi tagországában is hasonló ellenőrzések zajlanak.

Fotó: Haáz Vince

A terv szerint a rendőrök a hét nap során a sebességet mérik, ellenőrzik a biztonsági övek használatát, a gépkocsivezetők iratait, azt, hogy a sofőrök betartják-e a pihenésre vonatkozó szabályokat, továbbá a járművek műszaki állapotát, hogy azok minden szempontból megfelelnek-e a törvényes előírásoknak, illetve biztonság szempontjából eleget tesznek-e az elvárásoknak.

HIRDETÉS

Ami a teherszállító járműveket illeti, azoknál a megengedett súlyra kíváncsiak, arra, hogy megfelelően rögzítették-e a rakományt, illetve, hogy betartják-e a járművek közötti biztonságos követési távolságot. A hét folyamán Hargita és Kovászna megyék útjain is számítani kell a fokozott rendőri ellenőrzésekre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS