Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Budapesti segítséggel csillapítaná a kedélyeket a román külügyminiszter

Székelyhon 2019. június 07., 10:36 utolsó módosítás: 2019. június 07., 10:41
HIRDETÉS

Az úzvölgyi katonai temetőről tárgyalt csütörtökön telefonon Teodor Meleşcanu román és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter – írta a román külügyminisztérium közleményére hivatkozva az Agerpres hírügynökség. 

Budapesti segítséggel csillapítaná a kedélyeket a román külügyminiszter
galéria
Az úzvölgyi katonai temetőben történtekről tárgyalt telefonon a román és a magyar külügyminiszter Fotó: Pinti Attila

„A román diplomácia vezetője arra kérte magyar hivatali kollégáját, hogy küldjenek egy nagyon világos üzenetet a magyar közösségnek a konfrontáció és a feszültségek fokozódásának elkerülése érdekében. Meleşcanu kiemelte annak fontosságát, hogy a helyi román és magyar közösség által elfogadható gyakorlati megoldásokat találjanak, és hangsúlyozta az egyes államok korlátlan jogát, hogy megemlékezzenek a temetőben eltemetett hőseikről” – áll a külügyminisztérium nyilatkozatában.

HIRDETÉS

Ugyanakkor

Teodor Meleşcanu biztosította Szijjártó Pétert arról, hogy a román hatóságok minden szükséges intézkedést megtettek, így szükségtelenek „a nem konstruktív külső beavatkozások”

–fogalmaz a közlemény.

Mint arról beszámoltunk, tiltakozó jegyzéket adott át a magyar kormány a román kabinetnek az úzvölgyi katonai temetőben csütörtökön történtek miatt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS