Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

„Történelmi évfolyam” búcsúzott az iskolától

Hegyi Zsuzsánna 2020. június 27., 19:08

Rendhagyó kicsengetési ünnepséget tartottak szombaton a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumban: szülők és hozzátartozók nélkül, kis közösségben, csak a tanárok, valamint néhány meghívott búcsúztatta el a végzősöket az iskola udvarán. Az otthon maradtak interneten követhették az eseményt.

„Történelmi évfolyam” búcsúzott az iskolától
galéria
Fotó: Hegyi Zsuzsanna

A rövidre zárt utolsó osztályfőnöki óra után, a hatályban lévő szabályokat szigorúan betartva maszkban érkezett le az ötosztálynyi végzős a tanintézmény udvarára, ahol az ünnepi beszédeket megelőzően díjazták azokat a tanulókat, akik kiváló tanulmányi eredményeket értek el, illetve azokat is, akiknek iskolán kívüli tevékenységeik kimagaslók voltak az elmúlt években.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

„Valahol márciusban elvágták a fonalat, és az elszabadult hajó erőteljes hátszéllel csak júniusban állt meg, kihagyva számotokra a legszebb megállókat. (…) De célotok zászlaja mindig lebegjen szemetek előtt, kérdéseitekre hozzon választ a holnap, érjétek el mindazt, amit elképzeltetek, és ne felejtsétek, hogy volt egy iskola, ami hozzáadott az életetekhez, volt egy osztály, ahová tartoztatok, és ami visszavár” – mondta beszédében Balázs Helga a tizenegyedik osztályosok nevében.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

A tizenkettedikesek részéről Simon Anna Fatime búcsúzott a jelenlévőktől. A kialakult helyzet okán történelmi évfolyamként aposztrofálva magukat elmondta, büszke salamonos végzősként sikerült megértenie, hogy

Isten sosem ad olyan feladatot, amiről tudja, hogy nem vagyunk rá képesek.

Remegő hangon köszönte meg pedagógusaik odaadó munkáját, szüleik támogatását.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Nagy Zoltán gyergyószentmiklósi polgármester köszöntőjében arra kérte a ballagókat, higgyék el magukról, hogy annak a generációnak a tagjai, amelynek – számunkra még nem ismert okok miatt – valami mást szánt az ég. Hozzátette, ő hisz bennük és abban is, hogy

a sors majd kárpótolja őket a kimaradt, szép pillanatokért.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke felszólalásában három plusz egy tanácsot adott az elmúlt időszakból merítve a diákoknak. Elsőként azt, hogy legyenek mindig felkészülve az előre nem láthatóra, legyenek újítók, legyenek éberek, és tudják, hogy nincsenek soha egyedül.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Nem volt könnyű ez a vírusos időszak senkinek – mondta Lakatos Mihály iskolaigazgató. Bizonytalanság, félelem, aggódás, sok stressz következett – tette hozzá, bevallva, nagyon bántotta, hogy „ennyi értelmes és értékes diák nem mehetett iskolába, és csak sci-fi módon taníthatták őket, de megvigasztalódott, látva, hogy a kezdeti digitális botorkálás után tanár és diák megtalálta a tanításhoz vezető utat”.

A most ballagók egy példátlanul nehéz élettapasztalaton mentek át, és ebből tízesre vizsgáztak.

Az ünnepség végén megható pillanatokat teremtett a tanári közösség, ugyanis a pedagógusok zenés, énekes előadása pótolta az iskolakórus fellépését.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat