Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Bognyeső- és Gazdanap Csomafalván

Tamás Gyopár 2017. szeptember 27., 18:27

A Székelyföldi Akadémiával rajtol csütörtökön a gyergyócsomafalvi, hagyományos Bognyeső- és Gazdanap köré szervezett eseménysor. Pénteken gyűjtik szekerekkel a terményt a Páli Szent Vince Napközi Otthon részére, szombaton szórakoztató műsorokkal, vetélkedőkkel folytatódik, majd tábortűzzel zárul az őszi rendezvény.

Bognyeső- és Gazdanap Csomafalván
galéria
Archív

Csütörtökön 18 órára várják a falusfeleket a Borsos Miklós Művelődési Otthon esketőtermébe a Székelyföldi Akadémia című rendezvényre, amelyen a helyi problémák megoldása, a hagyományőrzés, valamint a közösségépítés lesz terítéken. Az előadások témái: népi gasztronómia, néphagyományok, valamint minőségi élelmiszer-termelés. Pénteken 13.20-kor indulnak a szekerekkel a falu utcáiba, hogy összegyűjtsék a lakóktól az adományba szánt terményt.

Szombaton lesz a bográcsfőzőverseny, a kisállat- és terménykiállítás, déltől a Köllők tánca, délután pedig a bognyesőverseny és egyéb gazdanapi játékok. A napot tábortűzzel zárják.

A rendezvénysorozat alatt megvásárolható tombolával lehet nyerni malacot, bárányt, nyulat, tyúkot, galambokat és bőségkosarat is. A jó hangulatról a gyergyószéki népzenészek fognak gondoskodni – ígérik a szervezők.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat