Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Betörőket fogtak el Székelyudvarhelyen

Fülöp-Székely Botond 2019. július 26., 13:38 utolsó módosítás: 2019. július 26., 14:33
HIRDETÉS

A székelyudvarhelyi Kamilla utcába törtek be egy portára pénteken hajnalban, a rendőrök egy Budvár utcai lakásban fogták el a két gyanúsítottat.

Vélhetően több, hasonló bűncselekményt is elkövettek a betörők. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Két ismeretlen hatolt be egy Kamilla utcai portára, ahol nyitogatják az autók ajtaját – ez a bejelentés érkezett a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrséghez hajnalban. László Szabolcs, az egység vezetője portálunknak elmondta, a tulajdonosok időközben rászóltak az elkövetőkre, így azok elmenekültek a helyszínről, mielőtt még a rendőrség kiérkezett volna.

A személyleírás alapján a Budvár-negyedben lakó személyeket azonosítottak be az egység tagjai, így szolgálati autóikkal oda siettek, majd várták a gyanúsítottakat. Kisvártatva meg is jelentek, majd ahogy meglátták a rendőröket, egy lakásba menekültek.

HIRDETÉS

A helyi rendőrök ekkor kérték az államiak segítségét, akik már házkutatási paranccsal érkeztek a helyszínre. Ezek után az állami rendőrség tagjai őrizetbe vették a gyanúsítottakat.

Az egyik gyanusított. • Forrás: Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség Facebook-oldala

László Szabolcs rámutatott,

a behatolás módja alapján elképzelhető, hogy a tettesek több, szintén Székelyudvarhelyen történt hasonló bűncselekményért is felelősek.

A korábbi esetekről annyit tudni, hogy a betörők nem értéktárgyakat, hanem pénzt igyekeztek eltulajdonítani.

Péntekre virradóra egyébként szintén Székelyudvarhelyen összesen kilenc autóban okozott kárt egy ismeretlen elkövető az Építők és Szabók utcákban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS