Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Betonfallal választották el a menetirányokat Csíkszereda határában

Kovács Attila 2020. május 15., 22:27

Betonból készült elemekkel választották el az E578-as út Csíkszereda déli kijárata és Csíkszentkirály közötti szakaszán a kétszer két sávos útpályát. A változtatás egy országos projekt része, amelyet már évekkel ezelőtt jeleztek, de a kivitelezés csak most történt meg.

Fotó: Pinti Attila

Több mint egy kilométeres szakaszon kétszer két sávos az E578-as út Csíkszereda déli kijárata és Csíkszentkirály között, erre a részre szerelték fel az előregyártott betonelemeket.

A munkálatok idejére az útszakasz két sávját lezárták a forgalom előtt, a járművek péntek délután rendőri felvezetéssel, váltakozva haladhattak. A változtatás szándékát még 2015-ben beharangozták az illetékesek, a kivitelezés viszont elhúzódott, mert az Országos Útügyi és Autópálya-kezelő Társaság (CNADNR) által megbízott cégnek az ország több pontján, különböző hosszúságú útszakaszokon kellett elvégeznie ezt a feladatot.

Fotó: Pinti Attila

A pályaelválasztás nem érinti a zsögödfürdői gyalogátjárót, viszont a városból kifelé tartó autósokat megakadályozza abban, hogy letérjenek balra az OMV benzinkúthoz, ahogy eddig megtehették.

Fotó: Pinti Attila

Így ha valaki a városból igyekszik oda tankolni, le kell mennie Csíkszentkirály határába, ahol már nincs betonfal, és onnan vissza kell fordulnia a töltőállomás felé. Értelemszerűen tankolás után sem lehet innen Alcsík irányába haladni. A változtatást korábban közlekedésbiztonsági szempontokkal indokolták az illetékesek, a betonfal szerepe megakadályozni a járművek átjutását a menetiránnyal ellentétes útsávokra, kizárva ezzel a frontális ütközés kockázatát. Hargita megyében ez az egyetlen útszakasz, ahol ilyen elválasztó fal készül.

Fotó: Pinti Attila

A munkálatokkal péntek estére végeztek, mind a négy sávon ekkor állt vissza a „normális kerékvágásba” a forgalom.

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
6 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat