Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Betegosztályozó sátort állítottak fel a csíkszeredai kórház udvarán

Székelyhon 2020. március 15., 17:39 utolsó módosítás: 2020. március 15., 17:40

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba betérő személyek járványügyi osztályozására sátrat állítottak fel vasárnap az intézmény udvarán.

Betegosztályozó sátort állítottak fel a csíkszeredai kórház udvarán
galéria
Fotó: Milik Szilárd Zsolt

A Hargita megyei tűzoltóság segítségével március 15-én egy sátrat állítottak fel a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház udvarán azzal a céllal, hogy növeljék a koronavírus elleni megelőző intézkedések hatásfokát – tájékoztat Kiss Edit, az intézmény sajtóreferense.

A fűthető sátorban a kórházba érkezők járványügyi osztályozását végzik el.

Azokat, akik a Sürgősségi Betegellátó Egységhez (UPU) jönnek, vagy a járóbeteg-rendelőket keresik fel, arra kérik, hogy a sátorban töltsenek ki egy kérdőívet arról, hogy jártak-e az elmúlt 14 napban a koronavírus által különösen érintett országokban, érintkeztek-e fertőzött emberekkel, illetve a jelenlegi egészségi állapotra vonatkozóan is vannak kérdések.

Szintén megelőzési céllal külön bejáratot és vizsgálati felületet jelöltek ki a lázas betegek számára,

a lázasan érkező felnőtteket és gyerekeket más-más helyre irányítják, és a vizsgálat után, ha szükséges, a kórház fertőző betegségeket kezelő osztályára viszik.

Annak érdekében, hogy a szülő nőket és gyermekeiket ne tegyék ki semmilyen veszélynek, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház új eljárást vezet be a kismamák fogadására: a mentővel érkezőket nem az UPU-hoz szállítják, hanem a kórház hátsó, az orvosi laboratórium melletti udvaron lévő akadálymentesített lépcsőjéhez. A mentősök előzetes értesítése nyomán itt átveszik őket a szülészeti osztály munkatársai. Ha nem mentővel érkezik a kismama, akkor kérik, hívja a szülészeti osztályt a 0372 661121-es telefonszámon, és az említett bejárathoz menjen.

A kórház páciensei és a személyzet védelme érdekében hoztuk ezeket az intézkedéseket. Kérünk mindenkit, tartsák be az egészségügyi hatóságok járványügyi intézkedéseit, a megelőzési szabályokat. Vigyázzunk magunkra, hogy vigyázhassunk egymásra

– kérte Konrád Judit, a kórház menedzsere.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat