Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Beszorult Csíkba a „meleg”

Székelyhon 2019. október 08., 09:53 utolsó módosítás: 2019. október 08., 10:59

Míg az ország számos városában fagypont alatti hőmérsékletet mértek keddre virradóan, addig Csíkszeredában, illetve környékén plusz tartományban maradtak az értékek. Még Székelyudvarhelyen is hidegebb volt, mint Szeredában.

Beszorult Csíkba a „meleg”
galéria
Anomália a hajnali hőtérképen Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az ország észak-nyugati részében szinte mindenütt fagyott keddre virradóan, Aradon például mínusz 3,5 Celsius-fokos minimumot mértek, Kolozsváron mínusz 2-t. Székelyföld felé haladva enyhült a hajnali hideg, de még Marosvásárhelyen is fagypont alatti, mínusz 1 Celsius-fokos hideget jegyeztek.

Székelyudvarhelyen már plusz tartományba fordult a hajnali minimum (0,4 Celsius-fok), Csíkszeredában 0,8 fokot mértek, illetve az ugyancsak sokkolóan hideg településnek beállított Gyergyóalfaluban plusz 1 fok volt keddre virradóan.

Reggelre mindenütt enyhült egy kicsit a hőmérséklet, így Csíkban is maradt az Udvarhelynél, Marosvásárhelynél melegebb idő Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A reggeli enyhülés arányaiban nem sokat változtatott a képen, ugyanis míg Marosvásárhelyen 1 fokra, Székelyudvarhelyen 2 fokra enyhült a hajnali hideg, addig Csíkszeredában már plusz 3 Celsius-foknak örülhettek.

A meteorológusok előrejelzése szerint szerdától felmelegedés várható.

{A}

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS