Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Behívták a rendőrségre, hogy azonosítsa a lefotózott, nagy-magyarországos táborozókat

Gergely Imre 2018. november 23., 10:46
HIRDETÉS

Három és öt év közötti börtönbüntetést is kaphat, ha nem működik együtt a rendőrséggel – ezt jelezték az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) alelnökének, akit nemrég Marosvásárhelyre hívott be a rendőrség kihallgatásra. Az EMI kijelenti: nem tartanak az ilyen megfélemlítési kísérletektől, és másokon is segítenek, ha ilyennel szembesülnek.

Az EMI-táborban mindig is jelen voltak a magyar történelemre utaló jelképek. Archív Fotó: Facebook/EMI-Tábor

Azonosítsa azokat a személyeket, akiket az idei EMI-táborban fényképeztek le, és akik Nagy-Magyarország térképet ábrázoló trikókat viseltek, vagy akiknél Árpád-sávos zászlók voltak: ezzel a céllal hívatta be a rendőrség Szűcs Pétert, az EMI alelnökét. Tudatták vele, ha nem teszi, akkor

akár börtönbüntetésre is számíthat

– hozta nyilvánosságra sajtótájékoztatón Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak elnöke.

Ez megfélemlítési kísérlet a hatóságok részéről, amitől nem ijed meg az EMI, és természetesen Szűcs Péternél sem értek el eredményt – tette hozzá. Sorbán elmesélte, a rendőrség azzal az indokkal vizsgálódik a ruházatukon Nagy-Magyarország térképet viselő, vagy Árpád-sávos zászlót lobogtató fiatalok ellen, hogy ezek tiltott, xenofób jelképeknek minősülnek szerintük. Ezt cáfolja az EMI elnöke: „Nagy-Magyarország létezése letagadhatatlan történelmi tény, és az Árpád-sávos zászlót éppen annyira lehet xenofób jelképnek tekinteni, mint akár az amerikai zászlót” – jelenti ki Sorbán Attila Örs.

A hatóságoknak üzeni, hagyják abba az ilyen jellegű fellépéseket a magyar közösség ellen, hiszen éppen elég megfigyelőjük volt a gyergyószentmiklósi táborban, maguk is láthatták, semmilyen Románia ellen irányuló cselekedet nem történt ott.

Ugyanakkor felhívja azok figyelmét, akiket bárhol hasonló ügyek miatt zaklatnak, kihallgatnak a hatóságok, hogy jelezzék ezt az EMI-nek, vagy a Székely Figyelő Alapítványnak, akik minden szükséges jogi segítséget biztosítanak számukra.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS