Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Balesetet szenvedett és eltévedt fiatalember segítségére siettek a mentőegységek a Madarasi Hargitán

Székelyhon 2019. április 21., 17:41 utolsó módosítás: 2019. április 22., 12:15

Eltévedt, tizenhat éves magyarországi fiatalt kerestek meg Madarasi Hargitán a mentőegységek vasárnap. A mentőakció előtt egy másik, szintén magyarországi tizenévesnek kellett segítségére sietniük a hegyimentőknek és a tűzoltóknak, aki ugyanazon a környéken szenvedett balesetet, és a székelyudvarhelyi kórházba kellett szállítani.

Balesetet szenvedett és eltévedt fiatalember segítségére siettek a mentőegységek a Madarasi Hargitán
galéria
A 112-es egységes hívószámon riasztották a mentőegységeket, akik a bajbajutottak segítségére siettek. Képünk illusztráció Fotó: Tamás Attila

A vasárnap délután eltévedt fiatalember Zetevárlajáról indult el a Madarasi Hargita sípályája irányába, de egy idő után az 112-es számon kért segítséget.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy

Székelyudvarhelyről és Csíkszeredából tűzoltók, hegyi csendőrök és önkéntesek indultak a fiú keresésére, mert a telefonhívás alapján nem sikerült megállapítani a pontos tartózkodási helyét

– számol be az Agerpres.

A fiút végül épségben megtalálták és a szálláshelyére vitték, akárcsak szüleit, akik külön indultak gyermekük keresésére.

Nem sokkal korábban, szintén vasárnap egy másik magyarországi fiatalt mentettek meg a hegyimentő- és tűzoltócsapatok, aki szintén a Madarasi Hargita környékén került bajba. A fiú esés közben megsérült, ezért a székelyudvarhelyi megyei kórházba szállították.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat