Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Az RMDSZ csíkszeredai szervezetének elnöke lenne Korodi Attila

Barabás Hajnal 2020. január 16., 16:26

Megpályázza a csíkszeredai RMDSZ szervezet elnöki tisztségét Korodi Attila parlamenti képviselő, arra azonban nem adott egyértelmű választ, hogy indulna-e Csíkszereda polgármesteri székéért a helyhatósági választásokon. Utóbbira azért kérdeztünk rá, mert ez a szóbeszéd immár hónapok óta kering városszerte.

Az RMDSZ csíkszeredai szervezetének elnöke lenne Korodi Attila
galéria
Szándékosan választotta az elhanyagolt ipari övezetet sajtótájékoztatója helyszíneként Korodi Attila Fotó: Gábos Albin

Tisztújítás zajlik az RMDSZ helyi szervezeteinél, így akik jelentkeznének tagnak vagy szervezeti vezetőknek, január 24-ig leadhatják jelentkezésüket. Korodi Attila parlamenti képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy vállalná az RMDSZ csíkszeredai helyi szervezetének elnöki tisztségét.

HIRDETÉS

Azért akarok RMDSZ csíkszeredai szervezetének az elnöke lenni, hogy új perspektívát, új megoldásokat kínáljak

– fogalmazott Korodi. Hozzátette, szerinte

a szervezetnek az ifjúsági csoportokkal, civil szervezetekkel, vállalkozói szövetségekkel, különféle akciócsoportokkal és városrészekkel való együttműködésben, közösségépítő munkája révén feladata az önkormányzati munka segítése.

Fotó: Gábos Albin

„A városi szervezet fontos szerepet kell vállaljon abban, hogy a város gazdasága fejlődjön, új állások létesüljenek, hogy a megélhetés és a családalapítás könnyebbé váljon” – sorolta. Mint megtudtuk, nem véletlenül választotta a sajtótájékoztató helyszínéül az eléggé elhanyagolt városszéli Baromtér utcát, a vasúti felüljáró alatti kamionparkolót, hiszen – mint jelezte –, a város ipari övezete elfeledetté, elhanyagolttá vált, holott ez a terület a város erejét kellene adja. „A városnak a régió húzóerejének kell lennie” – mondta.

Lenne polgármester?

Mivel gyakorlatilag egyfajta kortesbeszédként hangzott Korodi eseménye a mínusz hat fokos hidegben, ezért rákérdeztünk:

jelöltetné-e magát Csíkszereda polgármesteri tisztségére?

Válaszában nem mondott sem nemet, sem igent. „Ez olyan döntés, amelyet megfelelő bölcsességgel a jövőben kell meghozni.

Fotó: Gábos Albin

Most a legfontosabb, hogy a városi RMDSZ szervezete megerősödjön és új lendületet kapjon

– válaszolta eléggé sejtelmesen. Jelenleg egyébként a szervezet alapszabályzata szerint nincs érvényes vezetése, nem tartottak közgyűlést, tisztújítást, holott közel két éve lejárt az elnök mandátuma. A helyi RMDSZ elnöki tisztségét korábban Füleki Zoltán töltötte be, akit szintén megkerestünk arról érdeklődve, hogy jelentkezik-e ismét elnöknek a szervezethez. A csíkszeredai alpolgármester azonban kijelentette, ő ezúttal nem indul a tisztségért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS