Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Az esőzések miatt késnek a víz- és szennyvízhálózat korszerűsítési munkálatai

Gergely Imre 2020. június 23., 10:00

Gyergyószentmiklós felszegi részén kezdődtek volna a víz- és szennyvízhálózat korszerűsítési munkálatai hétfőn reggel, de a heves esőzések miatt a munkagépek nem kezdhették el a vezetékek nyomvonalának kiásását. Így csak előkészítő munkálatok végezte el a kivitelező.

Az esőzések miatt késnek a víz- és szennyvízhálózat korszerűsítési munkálatai
galéria
Fotó: Gergely Imre

A városháza tájékoztatása szerint a víz- és szennyvízhálózat korszerűsítése a város felszegi részén, a Kőrisfa utcában folytatódott volna hétfőn, és türelmet is kértek a lakóktól, hiszen az új vezetékek földbe helyezése miatt porra, sárra és zajra is számítani lehet.

Azt is közölték az utcabeliekhez eljuttatott tájékoztató levélben, hogy

a munkavégzés tervezett menetrendjét az időjárás és az esetlegesen felmerülő technikai nehézségek befolyásolhatják.

Útlezárások lesznek

A felszegi utcákban folytatódó munkálatok idején forgalomkorlázotásra, félsávos útlezárásra is számítani lehet, de

lesznek helyszínek, ahol az utcák szélessége nem teszi lehetővé az egysávos autós közlekedést, így teljes útzárlat várható.

Fotó: Gergely Imre

Ezek azonban a tervek szerint nem tartanak sokáig, egy-egy adott szakaszon egy nap alatt, 8 és 17 óra között zajlik a munka. A föld felásása, a vízvezetékek elhelyezése után az árkokat még aznap vissza is tömítik, azaz újra lehet majd ott közlekedni az érintett útszakaszokon. Kérik a lakókat, hogy

a vízvezetés nyomvonalán ne parkoljanak.

A tájékoztatás szerint ugyanakkor a munkálatok ideje alatt zavartalan marad a vízszolgáltatás. A felszegi utcákhoz hasonlóan a Virág negyedben elkezdett vízvezetést is akadályozza az erős esőzés.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat