Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Az egységes segélyhívó rendszer átszervezését célzó intézkedésekről számolt be Raed Arafat

Székelyhon 2019. szeptember 07., 10:17 utolsó módosítás: 2019. szeptember 07., 11:11
HIRDETÉS

Az 112-es egységes segélyhívószám rendszerének átszervezését célzó intézkedéseket ismertette pénteken a belügyminisztérium katasztrófavédelmi osztályának (DSU) vezetője, Raed Arafat – írja az Agerpres hírügynökség. 

Képünk illusztráció Fotó: Tamás Attila

Arafat 14 intézkedésről számolt be: ezek többek között a segélyhívást indító fél tartózkodási helyének könnyebb és gyorsabb azonosítását lehetővé tevő technológiák (beleértve az Advanced Mobile Location – AML típusút) bevezetését,

a feltöltőkártyás hívószámok előfizetőinek azonosítását, illetve a hamis riasztások visszaszorítását célozzák.

Arafat rámutatott, a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) elkezdte az egyeztetéseket a Google-lal és az Apple-lel az AML helymeghatározó alkalmazásához szükséges műszaki feltételekről az Android és iOS rendszerek vonatkozásában. Hozzátette, emellett a mobiltelefon-szolgáltatóknak is szoftvermódosításokat kell végezniük ahhoz, hogy az adatközlés megvalósuljon, az ehhez szükséges műszaki követelményekről augusztus 30-án tájékoztatták a szolgáltatókat.

Raed Arafat azt is elmondta, szeptember 3-áig 160 667 androidos telefonra és 7316 iOS-készülékre töltötték le az 112-es mobilapplikációt, ami 514 százalékos növekedést jelent az augusztus 23-án jegyzett adatokhoz képest.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS