Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Autós üldözés törte meg a délutáni csendet Csíkszeredában

Székelyhon 2020. április 08., 14:24 utolsó módosítás: 2020. április 08., 14:31

Rövid hajsza után bilincsbe verve szállítottak a csíkszeredai rendőrkapitányságra egy helyi fiatalt kedd délután, miután autóját jogosítvány nélkül, alkohol befolyása alatt vezetve megpróbált elmenekülni a rendőrök elől.

Autós üldözés törte meg a délutáni csendet Csíkszeredában
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A Kossuth Lajos utcán kezdődött a keddi autós üldözés a megyei főkapitányság beszámolója szerint: a közlekedésrendészek ellenőrzésre akartak megállítani egy járművet, a sofőr azonban a gázpedálra lépett, megpróbálva lerázni a fény- és hangjelzésekkel nyomába eredő hatósági egységet.

Az üldözés az Octavian Goga és Decemberi Forradalom utcákban folytatódott, az autót végül a Márton Áron utcában sikerült megállítani, a vezetőt megbilincselték. A menekülőt egy 24 éves helyi férfi személyében azonosították, aki az alkoholszondás vizsgálat szerint 0,33 mg/liter légalkohol-koncentrációval vezette a járművet. Az ellenőrzés során arra is fény derült, hogy a fiatalnak már bevonták a gépjárművezetői engedélyét több közúti kihágás, sőt törvénysértés miatt. A sofőrt őrizetbe vették, szerdán pedig előállítják a bíróságon, indítványozva előzetes letartóztatásba vételének elrendelését.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat