Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Átalakítják a lebontott garázsok helyét Csíkszeredában

Kovács Attila 2020. február 21., 22:11

A városvezetés szándékai szerint idén Csíkszeredában további parkolókat alakítanak ki a tavaly lebontott bádoggarázsok helyén. Ott lesz erre lehetőség, ahol egyszerűbb megoldások alkalmazhatók, máshol külön beruházásokat kell végezni, amelyek időigényesebbek.

Átalakítják a lebontott garázsok helyét Csíkszeredában
galéria
A Mérleg utcában idén új parkoló készül. Változó környezet Fotó: Gábos Albin

A lebontott pléhgarázsok nyomán felszabadult területek megfelelő parkolókká történő átalakítása tavaly nyáron kezdődött el, a nyári útkarbantartás részeként több helyszínen is ilyen munkálatokat végeztek. Leghamarabb a Nárcisz sétány alsó szakaszán és a Fenyő utca 9. számú tömbház belső udvarán vehették használatba az autósok az új parkolókat, ősszel pedig a Müller László utcában, a Szentlélek utca közelében is elkészült egy másik parkoló, szintén a lebontott garázsok helyén.

Tavaly még egy helyszínen terveztek ilyen munkálatot, a Mérleg utcában, a távolsági autóbusz-állomás közelében lévő belső udvarban, ott viszont elmaradt, mert az útkarbantartást a Müller László utcai elhúzódó felújítás hátráltatta.

Megoldásokat keresnek

Kérdésünkre Szőke Domokos alpolgármester úgy tájékoztatott, hogy ez utóbbi parkolóépítést idén elvégzik, és a tavaly elkezdett munkálatokat szintén a nyári útkarbantartás részeként folytatják. Hogy hol lesz erre mód, az az útkarbantartásra történő szerződés aláírása után derül majd ki, akkor végeznek terepbejárást a kivitelező szakembereivel együtt – tudtuk meg.

Egy további helyszín már biztos: a Pacsirta sétány felső részén, a sportpálya melletti volt garázsok helyén szintén új parkoló lesz.

Ahol nincs mód egyszerűbb megoldásokra, mert nagyobb területről van szó, vagy kisebb, de bonyolultabb beavatkozásokra van szükség, ott csak külön beruházásként lehet parkolót építeni. Ez megvalósíthatósági tanulmányok, műszaki tervek készíttetését, illetve külön közbeszerzéseket, kivitelezési szerződéseket igénylő feladat.

Nem csak az Octavian Goga sétány van ebben a helyzetben, ahol a felújítás tervei készülnek, hasonló munkálatokra lehet majd számítani a garázsbontások után szintén sok parkolóhellyel rendelkező Nagy István festő utcában is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat