Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Árvízriadó Székelyföldön is

Székelyhon 2018. március 16., 18:21
HIRDETÉS

Narancssárga jelzésű árvízriadót adott ki pénteken az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) az ország tizenegy megyéjét átszelő folyóvizekre – hívja fel a figyelmet az Agerpres hírügynökség.

Illusztráció Fotó: Farkas Tamás

A másodfokú riasztás szombat déli 12 óráig érvényes az Olt (Kovászna, Brassó és Szeben megye) vízgyűjtő medencéjére, majd vasárnap reggel 6 órától hétfő délig az Iza, Túr, Lápos (Máramaros és Szatmár megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Kis-Szamos (Kolozs megye), Fekete-Körös (Bihar megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), illetve az Aranyos (Fehér és Kolozs megye) mentén.

Szombaton este 8 óráig érvényes, sárga jelzésű árvízriadót adtak ki a vízügyi szakemberek a következő folyókra: Maros (Maros és Fehér megyében), Kis-Küküllő (Maros és Fehér megye), Olt (Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Vâlcea és Olt megye), Călmăţui (Olt, Teleorman), Teleorman, Neajlov (Teleorman, Giurgiu), Sabar (Argeş, Dâmboviţa és Giurgiu megye).

Ezt követően, szombat reggeltől kedd estig az elsőfokú riasztás lesz érvényben a Visó, Iza, Túr, Lápos (Máramaros, Szatmár megye, és a Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye) mentén.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS