Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Aranyérmet szerzett a speciális olimpián a Down-szindrómás Veress Erna

Fülöp-Székely Botond 2019. március 18., 17:00 utolsó módosítás: 2019. március 18., 17:37
HIRDETÉS

”Ötven méteres mellúszásban szerzett aranyérmet hétvégén a székelyudvarhelyi Veress Erna az Abu-Dzabiban zajló speciális olimpián. Pillangóúszásban is jó eredményt ért el.

Aranyérmet szerzett a speciális olimpián a Down-szindrómás Veress Erna
galéria
Fotó: Barabás Ákos

Első helyen végezett az Abu-Dzabiban zajló speciális olimpián Veress Erna, székelyudvarhelyi versenyző, aki az elmúlt hónapokban megfeszített erőbedobással edzett a megmérettetésre – olvasható édesanyja, Veress Anikó Facebook-oldalán. Mindemellett pillangóúszásban is jól teljesített, hiszen ebben a számban az ezüstérmet akaszthatta a nyakába. A következőkben vegyes váltóúszásban kell bizonyítania a lánynak. Veress Erna korábban lapunknak azt nyilatkozta, hogy azért vesz részt a megmérettetésen, hogy megmutassa a világnak: a Down-szindrómások is képesek jól teljesíteni, sikereket elérni. 

Fotó: Barabás Ákos

Én elsősorban ember vagyok és csak másodsorban Down-szindrómás

– fogalmazott a versenyző. 

HIRDETÉS

Erna édesanyját, Veress Anikót is sikerült elérjük, aki elmondta, nagyon jó hangulatban van Erna. Már megnyugodott, hiszen egy korábbi interjúnk közben megígérte lapunknak, hogy érmeket hoz haza az olimpiáról és ez sikerült – tette hozzá.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS