Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Áradások Székelykeresztúron

Kovács Eszter 2018. július 20., 12:32 utolsó módosítás: 2018. július 20., 14:34

Patakok öntöttek ki, árkok teltek fel vízzel az elmúlt napok esőzései következtében Székelykeresztúron – számol be Facebook-oldalán a város polgármesteri hivatala.

Fotó: Székelykereszúr Polgármesteri Hivatala/Facebook

Az áradás károkat okozott a Sóskúton, Fiatfalván, Székelykeresztúron és Betfalván is. A nagy mennyiségű víz miatt a hivatásos és az önkéntes tűzoltók beavatkozására egyaránt szükség volt.

HIRDETÉS

A hegyről lezúduló csapadékmennyiséget nem nyelte el sem a talaj sem az elvezetőárok, így az több portát elöntött Székelykeresztúron és környékén.

Fotó: Székelykereszúr Polgármesteri Hivatala/Facebook

A Sóskút utcában egy pincéből, Galambfalván pedig két elárasztott pincéből és egy feltelt vízaknából szivattyúztak az önkéntes tűzoltók – számolt be Szali Mózes, a Székelykeresztúri Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltóegyesület vezetője. „Fiatfalván is hasonló volt a helyzet, a patak nem tudta elnyelni a hegyoldalról lezúduló csapadékot, és a környező területen 3-4 udvart, kertet és pincét árasztott el a víz. Betfalván egy pincéből kellett kiszivattyúzni a vizet, eltakarítani az iszapot” – tette hozzá Szali.

A décsfalvi híd közelében egy akácfa dőlt az úttestre szintén pénteken, a közúti közlekedés akadozott a Székelyudvarhely-Székelykeresztúr szakaszon. Kora délutánra azonban az önkénteseknek sikerült eltávolítani a fát, és felszabadult az útszakasz – tudtuk meg.

Fotó: Székelykereszúr Polgármesteri Hivatala/Facebook

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS