Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Antal: elmúlt évtizedekben Románia bűnözőket is exportált, akik most itthon folytatják a „tevékenységet”

Bíró Blanka 2020. április 06., 17:38 utolsó módosítás: 2020. április 06., 17:47

Ki kell mondani, hogy az elmúlt években Románia bűnözőket is exportált Nyugatra – szögezte le hétfői online sajtótájékoztatón újságírói kérdésre Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint akik külföldön koldulásból, bűnözésből, feketemunkából tartották fenn magukat, most hogy hazatértek, ugyanazt folytatják.

Antal: elmúlt évtizedekben Románia bűnözőket is exportált, akik most itthon folytatják a „tevékenységet”
galéria
Fokozott odafigyelésre van szükség hatósági szempontból, véli Sepsiszentgyörgy polgármestere Fotó: Pinti Attila

„Sepsiszentgyörgy egy békés, nyugodt város volt. Nem vagyunk hozzászokva a bűnözéshez, így felkapjuk a fejünket, ha erőszakos bűncselekményekről, betörésekről, rablásokról hallunk híreket. 

Zéró toleranciát hirdetünk a bűnözés ellen!

– hangsúlyozta a polgármester. Mint elmondta, a szükségállapotban a helyi rendőrség átkerült a belügyminisztérium irányítása alá,

a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrök egy részét pedig más településekre vezényelték át.

Amíg a helyi rendőrség az önkormányzat fennhatósága alá tartozott, kisebb-nagyobb problémákat tudtak kezelni, most erre nincs lehetőség, így a rendfenntartókra próbálnak nyomást gyakorolni, a polgármester azt kéri tőlük, hogy

fokozott fegyelemmel, operatívan lépjenek fel a törvényszegők, de a szabálysértők ellen is, tehát azok esetében is, akik nem tartják be a kijárási tilalmat.

Arra kéri a lakosságot, minden esetben értesítsék a hatóságokat. „Nem elég az észlelt törvénytelenségekről, szabálysértésekről beszámolni a Facebookon” – mondta az elöljáró. A polgármesteri hivatal korábban felhívást tett közzé, hogy a bűncselekmények esetén a 112-es szám hívása után, értesítsék a polgármesteri kabinet munkatársait is a 0267-311 243-as telefonszámon vagy az info@sepsi.ro e-mail címen.

Antal Árpád elmondta, az elmúlt napokban kevés használható bejelentés futott be hozzájuk, ezek inkább a kijárási tilalom megszegésére vonatkoztak. „Kevesebb a bejelentés, mint amire számítottam, remélem ez azért van, mert kevesebb a probléma” – mondta az elöljáró.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat