Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Angyalok játékán cserélnek ajándékot a gyerekek

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 03., 15:27

Már lehet készülni az Angyalok játéka nevet viselő gyergyószentmiklósi ajándékcsere programra. A Vöröskereszt tizedik alkalommal hirdeti meg a kezdeményezést.

Archív Fotó: Pethő Melánia

Nagyon sokak által ismerős már a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt Angyalok játéka programja. A kezdeményezés lényege, hogy gyergyói gyerekek már „letett”, de még jó állapotban lévő játékaikat, könyveiket, esetleg ruhaneműiket ajánlják fel gyerektársaiknak, úgy, hogy közben ők is kapnak cserébe egy-egy, szintén társaik által összekészített ajándékdobozt.

Tulajdonképpen ajándékcsere történik az ünnep közeledtével, megtapasztalva azt, hogy jobb adni, mint kapni

– mondta Dénes Anita, a Vöröskereszt önkéntese, arra kérve mindenkit, hogy „egy cipősdoboznyi ajándékot csomagoljanak össze a saját korosztályuk számára, elkerülve ezzel azt, hogy kisbabának való ajándékot kapjon egy nagyobb gyermek.” Az eddigi évekhez hasonlóan, ezúttal is óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek szól a program. A vöröskeresztesek mindenkit arra kérnek, hogy a dobozokba olyan ajándékokat rejtsenek el, aminek ők is örülnének, és mindenképp írják rá, hogy hány éves lánynak vagy fiúnak szánták.

HIRDETÉS

Az ajándékdobozok kicserélését december 14-én 17 órától új helyszínen, a művelődési ház színháztermében tartják, de ezt megelőzően a szervezők a bekapcsolódó pedagógusok segítségével bonyolítják le a csomagok összegyűjtését, december 12-én.

Az ajándékcsere program idén a tizedik kiadásához érkezik. A kezdeményezés egyre népszerűbb, tavaly  közel 500 kisgyerek cserélt ajándékot egymás között az Angyalok játékán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS