Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Állásportált indítottak a fiatalok hazacsábításáért

Iszlai Katalin 2019. augusztus 27., 20:08
HIRDETÉS

Felhasználóbarát állásportált álmodott meg a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség az ország más megyéiben vagy külföldön élő Hargita megyei fiatalok hazacsábítása érdekében. A Hargita hazavár! nevű internetes oldal a munkaerőhiány megszüntetéséhez és a megye gazdasági fejlődéséhez is hozzájárulhat. 

Fotó: Képernyőfotó

Beüzemelték a Hargita hazavár! nevű állásportált:

a kezdeményezés célja, hogy hazacsábítsák az elvándorolt fiatalokat, illetve megmutassák számukra, hogy itthon is számos lehetőség közül választhatnak.

Csilip Árpád, az új állásportált létrehozó Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője érdeklődésünkre elmondta, az oldal tulajdonképpen A városod hazavár! névvel nemrég Kolozsváron megszervezett állásbörze folytatásaként jött létre.

HIRDETÉS

Az igazgató rámutatott: a legtöbb erdélyi település kénytelen szembenézni azzal a problémával, hogy

az egyetemisták nem térnek haza szülővárosukba az egyetemi évek után, illetve sokan külföldre vándorolnak, ezért a helyi vállalatok munkaerőhiánnyal küzdenek.

Csilip azt is elárulta, hogy a kezdeményezés egyelőre gyerekcipőben jár, hiszen még hátravan a népszerűsítési kampány, amelytől azt remélik, hogy az oldal széles körben ismertté válik és beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
7 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS