Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Akár egy évvel is késleltetheti a halogatás a zsúfolt lakótelep felújítását

Kovács Attila 2020. február 11., 13:38

Több mint fél éve késik a csíkszeredai Octavian Goga sétány felújításához szükséges műszaki tervek véglegesítése. Noha a polgármesteri hivatal ezt nem szeretné, legrosszabb esetben a szerződés felbontására is sor kerülhet.

 

Akár egy évvel is késleltetheti a halogatás a zsúfolt lakótelep felújítását
galéria
Elhasználódtak az utak, a járdák, parkolókat is kell létrehozni a városközponti lakóövezetben Fotó: Gábos Albin

Tavaly ősszel már a munkálatokat is szerették volna elkezdeni, de egyelőre még a kiviteli tervek sem készültek el a városközponti Octavian Goga sétány felújításához. A 2019 tavaszán lefolytatott közbeszerzési eljárás során egy jászvásári tervező cég kapott megbízást a tervek elkészítésére, amely akkor még egy három hónapos feladatnak tűnt, és arra számítottak, hogy augusztusra ezeket el is fogadja az önkormányzat. Nem így történt, a dokumentációhoz a hivatal szakemberei több kiegészítést kértek, de ezek elkészültekor sem volt minden rendben, ezért másodszorra sem tudták elfogadni – tudtuk meg Szőke Domokostól.

Az alpolgármester elmondta,

januárban idehívták a tervezőt, de a cég egy levelet küldött, hogy részükről a tervek készen vannak, küldik a számlát és várják a pénzt.

Ennek nyomán most újabb válaszlevélben kérik a tervezőt, hogy jöjjön a helyszínre, és egyeztessenek a szükséges kiegészítésekről, mert szeretnék elkerülni a szerződés felbontását – ismertette.

{A}

A halogatás akár egy évvel is késleltetheti a munkálatok elkezdését. Ha a terveket rövid időn belül véglegesítik, kiírják a kivitelezéshez szükséges közbeszerzési eljárást, és megfelelő ajánlatok esetén szerződést írnak alá, a felújítást el lehet kezdeni. Addig is marad jelenlegi állapotában a sétánynak nevezett szűk, tömbházakkal telezsúfolt lakóövezet, ahol a több mint 30 éves, korábban évente foltozott burkolat jelentős részét tavaly tavasszal felmarták. Így

csapadékos időben víz és sár, száraz időjárás esetén por nehezíti a közlekedést.

A lakóövezetben új esővíz-elvezető hálózat építésével kell kezdeni a beavatkozást, részleges felújításra vár a szennyvíz- és ivóvízhálózat is. A sétány zárt jellege nem szűnik meg, a jelenlegi két autós be- és kijáratból csak egy marad, a Kossuth Lajos utca felé csak gyalogosok közlekedhetnek, autóval ezt csak szükséghelyzetekben lehet majd használni. Autóval a ki- és bejárás a Decemberi Forradalom utcából lesz, ott pedig sorompót telepítenek, mert

a parkolókat csak a lakók használhatják majd.

Ezzel nemcsak a parkolási lehetőség szűnik meg a városközpontba érkezők számára, hanem a Kossuth Lajos és Decemberi Forradalom utcák közötti átjárás is. A parkolók mellett belső udvarokat is kialakítanak, amelyeket csak a társasházakon át lehet megközelíteni, és készül egy játszótér is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS