Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ahol a megyei önkormányzatnak fontos egy városi parkoló

Antal Erika 2019. augusztus 12., 19:01

Megoldódni látszik Marosvásárhelyen a 2-es számú poliklinika és a fogászati klinika melletti gépkocsiparkoló ügye. A Maros megyei önkormányzat hétfői rendkívüli ülésén elfogadták az új parkoló műszaki és gazdasági dokumentációját, valamint a beruházás műszaki mutatóit.

Ahol a megyei önkormányzatnak fontos egy városi parkoló
galéria
Ráfér a megújulás a marosvásárhelyi 2. számú poliklinika parkolójára Fotó: Gálna Zoltán

Az évek óta szinte használhatatlan állapotban lévő területen a tervek szerint 79 parkolóhelyet alakítanak ki, ötöt külön a fogyatékkal élők, illetve egyet a mentőautók számára, de a gyalogosokról sem feledkeznek meg, járdákat tervezve. A beruházás részeként a parkoló egész területét megvilágítják, a bejárathoz pedig

automata sorompót szerelnek.

Ugyancsak a parkoló részét képezi egy közel 900 négyzetméteres zöldövezet kialakítása, padokkal. A beruházás értéke közel 1 millió 740 ezer lej.

Új hidat építenek Sóváradon

Szintén a hétfői tanácsülésen döntött a megyei önkormányzat egy sóváradi – a 135-ös megyei úton található, Kis-Küküllőn átívelő – híd felújításáról is. A részlegesen tönkrement fahidat a tanulmányok szerint újjá kell építeni, a munkálatok értéke pedig valamivel több mint négymillió lejbe kerül. A híd járhatóvá tétele azért is fontos, mert két lakott települést köt össze, ugyanakkor biztosítja a Maros megyét Hargita megyével összekötő megyei út folytonosságát Etéd és Székelykeresztúr irányába. A súlyosan megrongálódott hidat teljesen lebontják, helyébe pedig betonhidat építenek. Az új híd 7,8 méter széles lesz és 44,2 méter hosszú, a munkálatokra tíz hónap áll a kivitelező rendelkezésére.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat